zondag 24 februari 2008

Amy evenaart Paul de Leeuw en 4 non blondes

Mark Ronson feat. Amy Winehouse: Valerie (1)
Amy Winehouse: Valerie (4)


Zes weken staat ‘Valerie’ van Mark Ronson feat. Amy Winehouse bovenaan de Single Top 100. Het verschil op ‘Bleeding love’ van Leona Lewis is 7% geslonken in vergelijking met vorige week toen het nog 18% was. Dat komt doordat de fysieke cd-single ‘Bleeding love’ met de week sterker staat ten opzichte van ‘Valerie’. Alleen de download van ‘Valerie’ doet het nog beter dan ‘Bleeding love’.

Ook de solo download van ‘Valerie’ doet het heel goed. De track stijgt van de tiende naar de vierde plaats, waarmee het vijf plaatsen hoger staat dan in de week van binnenkomst, toen het op #9 binnenkwam. Inmiddels is het origineel van ‘Valerie’ ook onderweg naar de Single Top 100. Het nummer van the Zutons uit 2006 staat in de Bubbling-under, zeg maar de wachtkamer, op #131.

Amy staat in zowel de Single Top 100 als de Mega Album Top 100 op de eerste plaats en dat al zes weken lang. De laatste keer dat een act ook zolang gelijktijdig op de eerste plaats stond van beide lijsten, is veertien jaar geleden. Van 29 januari tot en met 5 maart 1994 stond Paul de Leeuw met de single ‘Ik wil niet dat je liegt’ en het album ‘Plugged’ bovenaan beide hitlijsten. Echter ‘Ik wil niet dat je liegt’ stond niet op het album ‘Plugged’, maar kwam pas vorig jaar terecht op het album ‘Mooi! Weer de Leeuw’ en ‘Symphonica in rosso’. En dus moeten we nog verder terug in de Mega-historie en komen uit bij de 4 non blondes. Zij stonden tien weken op de eerste plaats met ‘What’s up’, waarvan zes weken gelijktijdig met het album ‘Bigger, better, faster, more!’, van 28 augustus tot en met 2 oktober 1993.

vuilnisbelt

Na de Grammy awards (waar Amy optrad via een satellietverbinding), waren het de afgelopen week de BRIT awards waar ze op mocht treden. Daar stal ze de show met het zingen van twee nummers. En dan te bedenken dat het optreden bijna niet was doorgegaan. Tijdens de generale repetities was ze zeer labiel: vanwege de nodige drank viel ze voorover. De organisatoren hebben serieus overwogen het optreden te schrappen. Dankzij mensen van haar platenmaatschappij kon het optreden wel doorgaan; zij hebben haar weer nuchter weten te krijgen. Over die staat van dronkenschap kan het personeel van het Riverbank Hotel waar ze overnachtte voor de uitzending, ook van meespreken. Ze troffen na afloop een vuilnisbelt aan in haar hotelkamer en er was veel schade. De directie verklaarde echter dat daar geen sprake van is. Waarschijnlijk heeft het hotel een ruime vergoeding gekregen voor de geleden schade met de afspraak dat er verder niet over gesproken wordt.

foto’s voor heroïne

Vorige week werd Blake Fielder-Civil, Amy’s man, opgenomen in een ziekenhuis vanwege het bijkomen van een overdosis. Nu blijkt dat de oorzaak daarvan de slechte kwaliteit van de heroïne was. En hoe kom je in een gevangenis aan heroïne? Juist door onderlinge handel. Blake heeft om heroïne te komen, gesigneerde foto’s van Amy verkocht aan medegevangenen, die het op hun beurt weer op Ebay zetten. Amy werkte er zonder dat ze het wist aan mee, door korte persoonlijke boodschappen op de foto's te zetten, waarvan ze dacht dat voor haar man te doen. Blake ruilde de foto’s echter in voor ‘Joey’s’, een ander woord voor een paar gram heroïne.

1 opmerking:

  1. De megaman krijgt toch nog gelijk; Bleeding Love a.s. vrijdag op # 1 !

    BeantwoordenVerwijderen