vrijdag 1 februari 2008

Dubbelhit voor Amy Winehouse. Kane nieuw op #2 en grootste hit voor 3js

Wat was het spannend deze week! Woensdag zag het er naar uit dat ‘Bleeding love’ van Leona Lewis de meeste kans had om de nieuwe #1 te worden. Maar niet Leona (gestegen naar #3)en ook niet Kane met ‘Catwalk criminal’ (nieuw binnen op #2) is dat geworden. Want we hebben nog geen nieuwe #1! Met slechts een verschil van net 2% blijven Mark Ronson feat. Amy Winehouse met ‘Valerie’ de Single Top 100 aanvoeren, en dat voor de derde week. En daarvoor had Amy niet eens de verkopen nodig van haar eigen versie van ‘Valerie’ dat binnenkomt op #9. Daarmee staat Amy met twee keer hetzelfde nummer in de top 10. Zoiets komt zelden voor. De laatste keer was in februari 2003 toen ‘Heaven’ van Do genoteerd stond in twee versies: ‘Heaven (Yanou’s candlelight remix)’ en ‘Heaven (unplugged)’.

Op een achtste plaats komt ‘Watermensen’ van 3js binnen, het titelnummer van hun laatste album. Daarmee scoren deze Zilveren Harp winnaars gelijk hun grootste hit.


Het carnaval nadert en dus willen een aantal acts daar nog van mee profiteren. Het zijn René Schuurmans met ‘Handen in de lucht’ (op #30), de SRV-mannen met ‘O.j.e.e.’ (op #55) en Schiffie & Co met ‘De pinguindans’ (op #52). Niet echt carnavalesk, maar gelukkig is er dan altijd nog Dj Glenn B met ‘Carnival de Brazil’ (op #80).


Overigens is ‘De pinguindans’ niet de enige dans die deze week zijn intrede doet. Na de jump dient zich een nieuwe rage aan: ‘The shuffle’, overgewaaid uit Australië. De Nederlandse act Melbourne shufflers scoren op #51 er hun eerste hit mee. En dat geldt ook voor Syb (van der Ploeg), voormalig zanger van de Kast en Spanner, want hij komt binnen op #48 met ‘Als ik jou zie’, zijn eerste solosingle.

Na Kate Nash en Lily Allen dient zich een nieuw talent aan dankzij MySpace. Het is Adele Adkins met ‘Chasing pavements’ op #63. Al lang niet nieuw meer is Britney Spears, wiens comeback maar niet echt wil lukken, getuige de binnenkomst van ‘Piece of me’ op #62. Veel te laag, op #88, komt ‘Lucky all my life’ van Racoon binnen. Jan Keizer doet het in duet met dochter Nelly met ‘Geef mij je lach’ op #89 een stukje beter.

Drie nummers gaan op herhaling. Nu ‘I don’t wanna hurt’ van Anouk eindelijk uit is op cd-single én fysieke single, is de weg vrij voor een hoge notering; het nummer komt binnen op #21. Stevie Ann probeert het voor de derde keer met ‘Baby blue’ op #90. En de Cooldown café sluit de rijen op #100 met ‘Ben ik te min’.

Ook in de Mega Album Top 100 heeft Amy Winehouse flink moeten inleveren. Haar album ‘Back to black’ blijft weliswaar op #1 staan, maar haar voorsprong is geslonken van 48% naar 28%. Dat heeft ze te danken aan Arjan Lucassen en zijn project Ayreon met ‘101100’, dat binnenknalt op #2. Net aan de rand van de top 10 (op #12) komt ‘Rain’ binnen van Joe Jackson. Er zijn veel debutanten deze week in de albumlijst. Michiel Borstlap met ‘Eldorado’ op #39, ‘Red passion’ van Guido’s orchestra op #44, José James met ‘The dreamer’ op #57, ‘S.o.s.: save our soul’ van Marc Broussard op #58, 'The scarecrow' van Avantasia op #65, het project van de Duitser Tobias Sommet, en ‘Chronozba I’ van rapper Blaxtar op #81.En ergens daar tussenin, op #42, komt ‘The bedlam in Goliath’ van the Mars volta binnen. Een verzamelaar zit er onder de binnenkomers: op #64 ‘All the best’ van Zucchero.

Aanstaande maandag staat er weer een nieuwe Megaman voor je klaar met de feiten over alle binnenkomers in de Single Top 100 (waaronder het complete verhaal achter ‘I don’t wanna hurt’ van Anouk) & Album Top 100 en nog meer!

1 opmerking:

  1. En wederom wordt er niets gedaan met de opmerkingen van de lezers. Slechte zaak... de site gaat als maar achteruit. En voegt verder niets meer toe aan wat de lezer van de lijst zelf ook al weet.
    En goede voorspelling, Not !

    BeantwoordenVerwijderen