zondag 24 februari 2008

Happy hour crew rookt zelf niet

the Happy hour crew: Super smoker (84)

Het success van ‘Goeiemoggel!’ (#17 eind december) smaakt naar meer en dus komt the Happy hour crew met de ‘Super smoker’. Een elektronische sigaret, waarbij je geen teer meer binnenkrijgt, maar wel nicotine. Het grote voordeel voor de omgeving is dat die niet meer meerookt, omdat de sigaret een soort van waterdamp uitblaast en daar is nog niemand aan dood gegaan.

Voor ‘Super smoker’ gingen de heren te rade bij twee Abba-nummers. Het begin van het liedje komt van ‘Hung up’ van Madonna (#1), dat ook al gebruikt werd door Team x in ‘Pump up’ (#42), beide in 2005. Madonna op haar beurt had het van Abba: ‘Gimme! Gimme! Gimme! (a man after midnight)’ (#2 in 1979). De coupletten en het refrein uit ‘Super smoker’ zijn uit ‘Super trouper’ de achtste #1-hit voor Abba uit 1980. ‘Super trouper’ is ook al eens gecoverd door A*teens (#11 in 1999).

Het Ministerie van Volksgezondheid ziet de Super smoker als een medicijn om van het roken af te komen. En dus zou het product aan de eisen van geneesmiddelen moeten voldoen. Ab Klink, minister van Volksgezondheid, gaat het alternatief voor de normale sigaret bespreken met zijn Europese collega-ministers van Volksgezondheid, die samen moeten bepalen of de Super smoker een medicijn of een sigaret is. Tot die tijd mag het product wel verkocht worden, maar er mag geen reclame meer voor gemaakt worden. Dus nu moeten Bert Schenau (DJ Stefan) en Henry Gerritsen (DJ Henry) van the Happy hour crew, de boer op om hun plaatje aan de man te brengen. Zelf roken ze niet. Dus zouden wij ze willen adviseren: steek een Super smoker op, dan weten jullie ook waarover jullie zingen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten