vrijdag 15 februari 2008

Hitflits: Amy blijft vier bovenaan; run op Benny Neyman albums

And the winner is … wederom Amy Winehouse Voor de vijfde week staat ‘Valerie’ van Mark Ronson feat. Amy Winehouse op de eerste plaats van de Single Top 100. Op slechts 5% volgt wederom ‘Bleeding love’ van Leona Lewis. Ook de #3, ‘Father and friend’ van Alain Clarke, is dezelfde als vorige week. Een kanshebber voor een top 3-positie is ‘I don’t wanna hurt’ van Anouk, dat zes plaatsen winst boekt en daarmee op de vierde plaats belandt. De download van ‘I’ll be waiting’ van Lenny Kravitz zorgt voor en opleving: het nummer stijgt in de achtste week van 25 naar #9.

Twee nummers van een film staan aan de rand van de top 10. Gestegen van 33 naar #11 is Stuk’ het thema van de film ‘Alibi’, uitgevoerd door Partysquad feat. Dio, Sef, Sjaak & Reverse. En op #13 scoort van Velzen nu al zijn grootste hit met ‘When summer ends’, het thema van de film ‘Zomer hitte.

Behalve van Velzen op #13, zijn er nog elf echte binnenkomers. Daaronder zitten zeker drie covers: ‘Donker om je heen’, het duet van ‘André Hazes & Wolter Kroes op #16, ‘You don’t love me (no, no, no)’ van Sidney Samson and Skitzofrenix op #32 en ‘Lick it’ van 2nefuse op #53.

Het heeft even geduurd, maar het ziet er naar uit dat ‘Baby blue’ van Stevie Ann eindelijk een hit wordt; het nummer stijgt van 79 naar #43. Ook winst is er voor Vangrail met ‘Alleen met jou’ (van 73 naar #39) en Mêlee met ‘Built to last’ (van 81 naar #34)

Opnieuw is er een Feyenoord nummer: ‘Wij zijn Feyenoord’ van Feyenoord forever op #84. De meest verrassende binnenkomer deze week is ‘Exit’ van U2 op #48. Het nummer afkomstig van het album ‘The Joshua tree’ werd gebruikt in het programma van Peter R. de Vries en is na veel aanvragen nu ook als download beschikbaar. Het is de 43ste hit voor de Ieren.

En de andere binnenkomers zijn: Leaf met een nieuwe versie van ‘New song’ op #54. Dancenummers van Boris Goodunuv met ‘Propaganda nazdorowje’ op #33, ‘What planet you on’ van Bodyrox and Luciana op #55, El guapo met ‘Clockwise’ op 89 en ‘Potential break up song’ van Aly & Aj op #90. Haar broertje, Michael, entert de albumlijst op #2. Zus Janet Jackson begint bescheiden in de singlelijst met ‘Feedback’ op #94. Na succes in Vlaanderen krijgt Milow ook hier succes; ‘You don’t know’ komt binnen op #96. En Paramore met ‘Misery business’ sluit de rijen op #100.

Ook in de Mega Album Top 100 is er nog niemand die Amy Winehouse een toontje lager kan laten zingen. Voor de vijfde week staat haar album ‘Back to black’ op de eerste plaats. Zelfs Michael Jackson heeft daar met ‘Thriller (25th anniversary edition)’ niets aan kunnen veranderen; het album verkoopt nog niet de helft van ‘Back to black’.

Door de dood van Benny Neyman op donderdag 7 februari, is de aandacht voor zijn muziek flink toegenomen. Veel mensen hebben daarop zijn laatste album ‘Onverwacht’ gekocht, dat op #14 op herhaling gaat. Drie plaatsen daaronder, op #17, komt het verzamelalbum ‘Allermooiste’ binnen.

Na twee singlehits is er dan eindelijk een heel album van Mega Mindy: ‘Muziek uit de tv-serie’ komt binnen op #23. Dertien plaatsen lager, op #36, is er sinds vijf jaar weer nieuw werk van de Nederlandse groep Silkstone met ‘Here in your world’. Ook nieuw werk, maar dan sinds drie jaar, is er van Simple plan. Zij komen met het gelijknamige album binnen op #43. Arid is er met ‘All things come in waves’ (op #62), ‘De Nederlandse Fame’ van Musicalcast Fame (op #68) en ‘100 mooiste liedjes’ van Willeke Alberti (op #75).

Aanstaande maandag kun je een nieuwe Megaman tegemoet zien. Daarin laten we horen waar de covers hun origineel vandaan hebben en lees je alles over de binnenkomers in de Single Top 100 en Album Top 100. Mis ‘m niet!

2 opmerkingen:

  1. Rara hoe kan dat - I'll Be In Love - van 28 naar 8 - in de downloadlijst ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anouk staat op 47% tegenover 74% van Alain Clark - dus zeker geen #3 volgende week voor Anouk !

    BeantwoordenVerwijderen