vrijdag 22 februari 2008

Hitflits: Leona Lewis legt het wederom af tegen Amy Winehouse

Ondanks dat de fysieke cd-single ‘Valerie’ van Mark Ronson feat. Amy Winehouse een kwart minder verkoopt dan ‘Bleeding love’ van Leona Lewis, blijft ‘Valerie’ de #1 in de Single Top 100. Wederom is het de download van ‘Valerie’ die de doorslag geeft, en dus hebben we voor de zesde week dezelfde #1. Het blijft echter niet alleen bij deze versie van ‘Valerie’, want ook de eigen versie van Amy Winehouse, doet het nog steeds goed: de downloadtrack zit opnieuw in de lift en stijgt van 10 naar #4, vijf plaatsen hoger dan de binnenkomst vier weken geleden.

Voor het eerst solo en dan direct een top 10-notering, dat is het resultaat voor Syb van der Ploeg. Zijn single ‘Als ik jou zie’ stijgt van 18 naar #10. Net geen top 10 voor Henk Damen, maar wel een nieuw hoogtepunt voor ‘Ik wil jou voor altijd’, dat twee plaatsen hoger eindigt dan twee weken geleden, toen het tot #13 kwam.

Met Zero 7 wilde het maar niet lukken in ons land. Maar solo boekt de Australische zangeres S.i.a. deze week de hoogste binnenkomer op #18 met ‘The girl you lost to cocaine’. R.E.M. laat na drie jaar weer van zich horen met de single ‘Supernatural superserious’ dat binnenkomt op 44. Ook binnen bij de bovenste 50 zijn ‘In my arms’ van Kylie Minogue op #47 en Silkstone met ‘Here in your world’, het titelnummer van hun laatstverschenen album, op #48.

Misschien moet Ajax maar eens te rade gaan bij Feijenoord. Want zowel op voetbalgebied als op hitgebied doen de Rotterdammers het beter dan de Amsterdammers.‘Wij zijn Feijenoord’ van Feijenoord forever sprint van 84 naar #22. En eindelijk gloort er succes voor Adele met ‘Chasing pavements’ dat van 58 naar #28 stijgt.

Uit Zweden komt een ware invasie op gang van (dans)muziek. Op #43 zien we producer Ida Engberg met ‘Disco volante’, op #67 Robyn met ‘Handle me’ en op #89 John Dahlblack met ‘Blink’. Andere binnenkomers zijn er van Lange Frans & Baas B. met ‘Kamervragen’ (op #54), the Opposites ft. Sef met ‘Vandaag/Me nikes’ (op #76), Simple plan met ‘When I‘m gone’ (op #80), de Happy hour crew met ‘Super smoker’ (op #84) en Joeysuki feat. Apster met ‘Chekk’ (op #86).

Ook in de Mega Album Top 100 blijft Amy Winehouse de toon zetten. Haar album ‘Back to black’ staat nu voor de zesde week bovenaan. Er is geen enkele act die haar bedreigt, want Amy verkoopt bijna 4x zoveel albums dan de #2, ‘Thriller (25th anniversary edition)’ van Michael Jackson. De hoogste binnenkomer is Leona Lewis met ‘Spirit’ op #4. Gestegen tot in de top 10 zijn Mega Mindy met ‘Muziek uit de tv-serie’ (van 23 naar #6) en ‘Het allermooiste van Benny Neyman’ (van 17 naar #9). Net buiten de top 10, op #11, zien we ‘19’ het debuutalbum van Adele binnenkomen.

Op #46 komt ‘Pie & nash’, het tweede album van Kubus + Bang bang binnen. En onderin de lijst debuteren Shelby Lynne met ‘Just a little lovin’’ (op #91) en Vampire weekend met het gelijknamige album (op #92). Derek William Dick oftewel Fish komt na bijna tien jaar met een nieuw album, ‘13th star’, en is daarmee op #94 de laatste echte binnenkomer.

Op maandag belichten we de achtergronden van alle binnenkomers in Single Top 100 en Album Top 100 en nog meer in een nieuwe Megaman.

1 opmerking:

  1. Volgende week wederom Valerie op #1 want 't nummer is deze week nog meer gedownloadt. En geen Rihanna deze week ! En wat vindt je van Blöf ?

    BeantwoordenVerwijderen