woensdag 20 februari 2008

Midweek: Strijd tussen Amy Winehouse en Leona Lewis

Wederom zijn de verschillen tussen ‘Bleeding love’ van Leona Lewis en ‘Valerie’ van Mark Ronson feat. Amy Winehouse erg klein. De afgelopen weken sloeg de weegschaal telkens door in het voordeel van ‘Valerie’, maar die hegemonie begint nu snel af te brokkelen. ‘Bleeding love’ is fysiek sterker geworden dan ‘Valerie’. Dus wederom zal de download de doorslag moeten geven.

Over naar de rest van de midweek, waarin Tatjana met ‘Ik laat je gaan’, Syb met ‘Als ik jou zie’ en ‘Stuk’ van Partysquad feat. Dio, Sef, Sjaak & Reverse richting top 10 gaan. De volgende nummers zijn (bijna) zeker van een binnenkomst bij de bovenste 50. Sia (Evans) met ‘The girl you lost to cocaine’, Dj Ida Engberg met ‘Disco vaillante’, Kylie Minogue met ‘In my arms’, ‘Supernatural superserious’ van R.E.M., ‘Hate that I love you’ van Rihanna ft. Ne-Yo en ‘Kamervragen’ van Lange Frans & Baas B.

Onderin de Single Top 100 verwachten we the Opposites ft. Sef met ‘Vandaag/Me nikes’, Robyn met ‘Handle me’, Silkstone met ‘Here in your world’ en de Happy hour crew binnen, die een oplossing biedt voor plekken waar niet gerookt mag worden: de ‘Super smoker’.

In de Mega Album Top 100 kan het ook een één tweetje worden tussen Leona Lewis met ‘Spirit’ en Amy Winehouse met ‘Back to black. Tenminste als Lenny Kravitz met ‘It is time for a love revolution’, Alain Clark met ‘Live it out’ en Michael Jackson met ‘Thriller (25th anniversary edition)’ zich er buiten houden, want allen zitten heel dicht bij elkaar. Amy hoeft echter voor geen van de vier te vrezen, want van haar album gaan er drie keer zoveel over de toonbank.

‘Het allermooiste van Benny Neyman’ en ook ‘Muziek uit de tv-serie’ van Mega Mindy maken kans op een plaats bij de bovenste tien. ‘19’ het debuutalbum van Adele staat nu buiten de top 10, maar wellicht aanstaande vrijdag er net in. In het tweede deel van de albumlijst zien we Kubus + Bang bang met ‘Pie & nash’ binnenkomen. Wellicht dat Vampire weekend met het gelijknamige album en zanger Fish het met ‘13th star’ het ook nog redden.

Vrijdag kun je in de Hitflits lezen of Leona al vast de #1-positie in de Single Top 100 opeist en of Adele de top 10 heeft gehaald.

2 opmerkingen:

  1. De strijd is al lang gestreden - Valerie wederon op # 1 - en de downloads voor volgende week zijn alleen maar toegenomen... dus volgende week wederom Valerie !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je de rare verschuivingen in de lijst van deze week bekijkt, gelooft toch niemand meer in de eerlijkheid:
    Henk Damen als een jojo naar 11
    Douwsma ook weer omhoog.
    Jeroen van de Boom weer (fors) omhoog.
    Als je even de moeite neemt, kun je op diverse forums lezen, dat mensen massaal bezig zijn om te laten zien, dat je de lijst met wat moeite kunt manipuleren. Wat ze deze week ook weer gelukt is!

    En wat te denken van van Velzen, die in de tweede week (al) naar beneden duikelt,

    Of de waterratten uit Volendam, die ook echt helemaal niet meehelpen aan hun notering.

    Geen reet meer aan aan die hitparades zo....

    BeantwoordenVerwijderen