woensdag 13 februari 2008

Midweek: wordt het ‘Bleeding love’ of toch ‘Valerie’?

Het wordt nog spannend aanstaande vrijdag. De strijd gaat tussen ‘Bleeding love’ van Leona Lewis en ‘Valerie’ van Mark Ronson feat. Amy Winehouse. ‘Bleeding love’ verkoopt in de winkels beter dan ‘Valerie’. De vraag is echter of die winst voldoende zal zijn om de download van ‘Valerie’ voor te zijn.

Van Velzen met ‘When summer ends’ (het themanummer uit de film ‘Zomerhitte) gaat hoog binnenkomen. Hoger dan ‘Donker om je heen’ van André Hazes en Wolter Kroes, dat blij mag zijn met een top 20-positie! Andere nummers die zeker van een notering kunnen zijn: Sidney Samson and Skitzofrenix met ‘You don’t love me (no no no)’, ‘What planet you on’ van Bodyrox an Luciana, 2nefuse met ‘Lick it’, Leaf met ‘New song’.en Jack Johnson met ‘If I had eyes’. Feyenoord forever met ‘Wij zijn Feyenoord’ maakt kans om binnen te komen.

En dan nog een bijzondere binnenkomer. ‘Exit’ van U2, nu al bijna bij de bovenste 50, zal vrijdag zeker hoge ogen gooien. Het nummer is gebruikt in het spraakmakende programma van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot. En dat heeft een ware run op deze voormalige albumtrack weten te ontketenen.


In de Mega Album Top 100 hoeft Amy nog niet voor haar #1-positie te vrezen met ‘Back to black’. ‘Thriller (25th anniversary edition)’ is weliswaar de hoogste binnenkomer, maar moet nog een strijd leveren om de tweede plaats met ‘It’s time for a love revolution’ van Lenny Kravitz.

Het overlijden van Benny Neyman vorige week donderdag heeft een run veroorzaakt op zijn albums. Zijn laatste album ‘Onverwacht’ staat inmiddels aan de rand van de top 10 en het verzamelalbum ‘Allermooiste’ verwachten we bij de bovenste 30.

‘Here in your world’ van Silkstone, ‘Simple plan’ van Simple plan, ‘All things come in waves’ van Arid, ‘Vampire weekend’ van Vampire weekend en ‘100 mooiste liedjes van’ Willy & Willeke Alberti komplementeren de andere binnenkomers.

Vrijdag aanstaande lees je in de Hitflits welke voorspellingen zijn uitgekomen en welke niet!

5 opmerkingen:

  1. U2 Betreft toch een albumtrack - wat doet 't nummer dan in de lijst ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De voorspelde nummer één v/d megaman zal niet eens de Top 20 halen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jack Johnson staat reeds genoteerd !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sidney Samson zal de hoogste eerste weeks zijn en Valerie gewoon weer op # 1.

    BeantwoordenVerwijderen