zondag 24 februari 2008

Nederlandse dj bezorgt Sia eerste hit

S.i.a.: The girl you lost to cocaine (18)

In 2006 verscheen het derde album van de Britse band Zero 7. Sia Kate Isobelle Furler (Adelaide, Zuid Australië, 18 december 1975) was daarvan één van de zangeressen. Sinds 2005 werkt ze aan een eigen carrière, en dat resulteerde in drie albums. Haar nummer ‘Breathe me’ werd gebruikt in de laatste aflevering van de tv-serie ‘Six feet under’.

Voor Zero 7 maakte Sia’ deel uit van de Australische acid jazz formatie Crisp, waarmee ze twee albums opnam. In 1997 bracht ze ‘Only see’ uit op een klein onafhankelijk label. Haar doorbraak kwam in 2000 toen ze naar Groot-Brittannië verhuisde en het album ‘Healing is difficult’ opnam. Daarop stond het nummer ‘Drink to get drunk’ dat in 2001 een hitje werd in de remix door Different gear (#85). Het volgende album, ‘Colour the small one’, werd in 2003 in Australië uitgebracht en een jaar later ook in Europa. In 2006 tourde ze door de Verenigde Staten en ook dit jaar doet ze daar een tour.

Sia schrijft haar ‘nummers’ zelf, maar neemt regelmatig ook nummers van anderen op en geeft daar een eigen draai aan. Daar zitten onder andere ‘Paranoid paranoid’ van Radiohead en ‘Gimme more’ van Britney Spears bij.
The girl you lost to cocaine’ staat op het album ‘Some people have real problems’. Echter niet de versie die binnenkomt op #18. Deze bevat remixen van ‘Sander van Doorn’ en Stonebridge en is nog alleen in Nederland uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten