zondag 10 februari 2008

Vangrail per briefkaart

Vangrail: Alleen met jou (73)

‘Alleen met jou’ is de zesde hitsingle van de Fries/Groningse formatie Vangrail. Ze debuteerden in 2005 met de single ‘Lam in Amsterdam’, geproduceerd in de studio van Nico Outhuyse en Syb van der Ploeg, dat een weekje op #79 stond. Daarna volgden ‘Jij hoort bij mij’ (#65), ‘Heerlijke heerlijkheid’ (#49), ‘Ik hunker naar jou’ (#33), allen in 2006. Er zat dus duidelijk een stijgende lijn in hun hits, die echter vorig jaar september werd doorbroken met ‘Overal’, dat slechts tot #76 kwam. Dus wellicht dat ze met ‘Alleen met jou, binnen op #73, weer de stijgende lijn kunnen voortzetten. Die kans is wel aanwezig want de single is niet hetzelfde nummer als op het album ‘Vroeg of laat’ staat. Bovendien is er nog iets speciaals aan de fysieke cd-single.

Valentijn

‘Allen met jou’ is de eerste ballad die ze uitbrengen, waarmee ze de andere kant van de band willen laten zien. Het plaatje is verpakt in een retro-stijl gehulde hoes die tevens een unieke briefkaart vormt. Zanger Raynaud: “Dat is een idee van onze manager, Tjerk de Vries, die vond dat we een leuke originele actie moesten bedenken. Hij vond dat ‘Alleen met jou’ enigzins te maken heeft met Valentijn. Toch is het niet speciaal een valentijnskaart, het is een speciale boodschap die je altijd naar iemand kan opsturen. Deze single moest eruit springen, hij is heel anders dan een normale single.”

Op 22 en 23 februari staat Vangrail in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Tijdens hun shows gaan ze voor het eerst de nummers akoestisch brengen. Raynaud: “Dat hebben we nog nooit eerder gedaan en we willen dat misschien ook gaan uitbreiden in de theatertour. We gaan dan in de live shows kijken hoe het aan slaat en als het deze zomer goed aan slaat willen we in de winter hiermee ook de theaters in.”

Vangrail bestaat uit Raynaud Ritsma (zang), Jasper Kuipers (gitaar), Stephen Huizen (drums), Ronald de Boer (bas) en Wiebe de Jong (toetsen). De nummers voor het album ‘Vroeg of laat’ hebben ze niet zelf geschreven. Daarvoor heeft de band onder meer Jan Tekstra (ex-De Kast, ex-Marco Borsato band), Henk Westbroek en René Meister (het Goede doel), Ricardo Schuengel (ex-Volumia), enkele leden van de band Lichter Laaie, de Jongens Van Dijk, Ferry van Leeuwen en Ton Dijkman (Marco Borsato band) benaderd. De huidige single ‘Alleen met jou’ is geschreven door Rowin Schumm, Wil Boerboom en Tjaart Venema van de band Lichter laaie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten