maandag 31 maart 2008

Derde track uit Step Up 2 the Streets

Flo-rida ft. T-pain: Low (75)

Flo-rida komt uit, hoe kan het ook anders, uit Florida. Geboren als Tramar Dillard in Carol city, in een gezin met zeven zusters! Zijn ouders scheidden toen hij nog jong was. Van zijn vader, die zelf muzikant was, leerde hij het klappen van de zweep. Zijn zusters zaten in een gospelgroep. Het overlijden van één van de zeven aan de complicaties bij bronchitus, was een keerpunt in zijn jonge leven. “Ik werd wakker en realiseerde mij wat te doen. De enige man in huis temidden van zeven vrouwen. Ik wilde mijn talenten aanwenden om anderen verder te helpen.”

Tijdens highschool begon Flo-rida met rappen in de groep Groundhoggz, die lokaal succes hadden. Zijn rappen werd opgemerkt door anderen, en via zijn zwager kwam hij in contact met Luke Skywalker van 2 live crew. Op zijn achttiende mocht Flo-rida mee op tournee met 2 live crew. Dat leverde hem nog meer bekendheid op, ondermeer van DeVate Swing, voorheen van Jodeci. Die nodigde hem uit om naar los Angeles te komen, waar Flo-rida uiteindelijk drie jaar bleef. Landelijke bekendheid bleef echter uit. Tot begin 2006, toen hij eindelijk een platencontract kreeg, en verhuisde naar Miami. Vorig jaar heeft hij hard gewerkt aan het album ‘Mail on Sunday’, waaraan is meegewerkt door onder anderen Timbaland, Will.I.Am en Lil’ Wayne.

Op ‘Low’ werkt Flo-rida samen met T-pain, die bij de burgerlijke stand van Tallahassee bekend staat als de op 30 juni 1985 geboren Faheem Najm. Toen Faheem tien jaar was, bouwde hij zijn kamer om tot een kleine studio met een keyboard, synthesizer en een four track recorder en begon hij met het maken van muziek. Omdat hij zanger wilde worden, werd hij lid van de rapgroep Nappy headz. Uit die tijd stamt ook zijn artiestennaam T-pain. In 2002 startte hij zijn eigen label ‘Hard & B’. Bekendheid kreeg hij met uitbrengen van ‘I’m fucked up’, een verbouwde versie van ‘Locked up’ van Akon. Akon hoorde het nummer en bood hem een platencontract aan bij zijn nieuwe Kovict music label. In 2005 resulteerde dat in het album ‘Rappa ternt sanga’. Vorig jaar verscheen het album ‘Epiphany’. T-pain werkt ook mee aan het nieuwe album van Mariah Carey.

Low’, dat T-pain maakte met Flo-rida, is de derde track uit de soundtrack ‘Step Up 2 the Streets’. Vorige week kwam Missy Elliott binnen met ‘Ching-a-ling’ en op #50 staat Tania Christopher ft. Yung craze met ‘Show me’, dat voor Nederland het thema van de film is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten