maandag 24 maart 2008

DJ Galaga poetst klassieker op

DJ Galaga vs DJ D.E.K.: What do you say to the dj 2008 (86)

Nou wat dacht je van “kun jij de nieuwste plaat van DJ Galaga vs DJ D.E.K. voor me draaien?” Maar nee, het antwoord moet zijn ‘Fuck you!’, volgens de heren zelf. Het nummer stamt al uit 2000, toen Marco Leeuwis, afkomstig uit Oss, begon als DJ Galaga. Toen was dat echter nog een tweemansproject, samen met Hans Dekkers. Volgens Marco was het nummer overal een klapper, van Oostenrijk tot Thailand, van Nederland tot Brazilië. Maar een hit bleef uit. Na die eerste track gingen Leeuwis en Dekkers ieder huns weegs; Leeuwis maakte van DJ Galaga een soloproject en Dekkers ging door als DJ D.E.K.

Hoe het met DJ Galaga afgelopen is, dat weten de hitparadevolgers; begin deze eeuw scoorde hij drie fraaie top 30-noteringen. DJ D.E.K. draaide ondertussen zijn plaatjes in de ‘Achterhoek ArenA’, een discotheek in Dinxperlo. De afgelopen drie jaar was hij daarvan zelfs de eigenaar. Onlangs is Dekkers daar echter vertrokken. “Er wordt gesleuteld aan de koers op een manier die ik niet bij mij vindt passen.” In het Branbantse plaatsje Budel begint hij opnieuw; hij krijgt de gelegenheid om van een bestaande discotheek een ‘kleine Arena’ te maken. “Daar past duizend man in, in de Achterhoek ArenA vijfentwintighonderd. Die in Budel is een slagje kleiner.” Dekker is niet met stille trom vertrokken: afgelopen zaterdag, 22 maart, draaide hij op een groot afscheidsfeest voor het laatst zijn platen in Dinxperlo. Ook DJ Galaga (de twee zijn altijd vrienden gebleven) was van de partij.

Ondertussen is de allereerste plaat van de dj’s Galaga en D.E.K. samen weer uit de kast getrokken en opgepoetst tot een nieuwe versie. Er is ook nog een versie gemaakt door da Cloot, waarin ook delen van het nummer ‘Back by dope demand’ van King Bee langskomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten