zondag 9 maart 2008

Duffy op het vinkentouw voor #1

Duffy: Mercy (3)

Wat een pech voor Aimee Anne Duffy. Knal je ineens op #3 binnen in de Single Top 100, is er een of ander Nederlands zangeresje dat nóg hoger binnenkomt; daar gáát je aandacht... Duffy zit dus nog even op het vinkentouw; ze staat op het punt om Amy Winehouse in te halen en moet nog even wachten tot de verkopen van Nikki in gaan storten.

Wat in Nederland dus niet lukte, binnenkomen op #1, lukte in haar vaderland wel. Duffy (overigens slechts een half jaar jonger dan Nikki, want geboren op 1 juni 1984 in Nefyn, Wales) kwam twee weken terug bovenaan binnen in de Britse hitparade, enkel en alleen op verkochte downloads. ‘Mercy’ doet het daar dus stukken beter dan Duffys debuutsingle: ‘Rockferry’ bereikte bij de Britten vorig jaar slechts plaats #45.

Eigenlijk is Duffys roem ook een beetje gebaseerd op een talentenjacht, zij het een onbekende. In 2003 deed ze mee aan ‘Wowffactor’, een regionale talentenjacht, waar ze als tweede eindigde. Na die deelname was ze een graag geziene artiest in de plaatselijke jazz- en bluescafés. Een platencontract volgde en haar doorbraak was in november een feit toen ze mocht optreden in de BBC2-show ‘Later with Jools Holland’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten