vrijdag 28 maart 2008

Hitlflits: Duffy is al (half) binnen!

Zoals verwacht stijgt ‘Mercy’ van Duffy naar de eerste plaats. Daarmee is zij de eerste van de nieuwe lichting singer-songwriters uit Groot-Brittannië die op #1 komt. Vooralsnog lukte dat Adèle en Amy MacDonald niet. Aan het begin van de week voerde hij nog de midweek aan, maar door het achterblijven van de download (#27 tegenover #1 van Duffy), moet hij genoegen nemen met een derde plek. Wij hebben het over ‘Betekenis’ van Jeroen van der Boom. Daarmee moet hij zelfs ‘Valerie’van Mark Ronson feat. Amy Winehouse voor zich dulden, dat weer gestegen is naar #2, en 24% achterloopt op 'Mercy' van Duffy.

John Marks feat. Blane is met ‘What do you say’ hard op weg om zijn grootste hit te evenaren, ‘Can you feel it’ uit juni 2007 (#10), want zijn laatste hit stijgt naar #13. Ook Rob van Daal is lekker op weg, en weet nu al met ‘Leven lukt me niet met jou’, gestegen van 38 naar #25, zijn grootste hit te scoren. Andere stijgers zijn ’t Is voorbij’ van Dirk Meeldijk (nog lang niet dus) op #35 (van 60), ‘What do you say to the dj 2008’ van DJ Galaga vd DJ D.e.k. op #45 (van 86) en ‘Rockstar’ van Nickelback op #40 (van 61), maar dan wel in de twintigste week!

Over naar de binnenkomers, zestien in getale. Net niet de hoogste is Krezip met ‘Everybody’s gotta learn sometimes’ op #37, dat voorkomt in de film ‘Alles is liefde’. Het is hun vijftiende hit. Een plaatsje daarboven, op #36, komt ‘Fiesta elektronika’ van Alp vs outwork binnen, dat een vleugje Balkanbeat in de Single Top 100 brengt.

Voordat we het ‘dancegeweld’ induiken, aandacht voor de 28-jarige zangeres Sarah Bareilles die met haar vrolijke ‘Love song’ slechts binnenkomt op #57, maar nog veel hoger zal komen. Het nummer stamt al uit juni 2007, was al een top 5-hit in Amerika en eindelijk waait het succes over naar Europa.

Dance doet het deze week goed met nummers van Leon Bolier met ‘Ocean drive boulevard’ (op #47), Quinten de Rozario met ‘Dropdead crazy gorgeous’ (op #61) en Mondotek met ‘Alive’ (op #73). Niels van der Zande laat zich Nils van Zandt noemen en gaat een samenwerking aan met Shana Wood, die al enkele hits in Duitsland scoorde. Het eerste resultaat ‘Be with you’ komt binnen op #72. De Franse dj David Guetta laat weer van zich horen op ‘Delirious’ op #88. En ook Kat Deluna feat. Elephant man kan niet stilzitten: ‘Whine up’ zien we op #93. Tenslotte is er nog hiphop van Flo-rida ft. Pain met ‘Low’ op #75.

Op Nederlandstalig gebied dienen zich vier acts aan, waarvan drie bekend. Van het album ‘Wij zijn de smurfen’ van de Smurfen, is het titelnummer op single uitgebracht (een cover van 'Don't stop the music' van Rihanna) en scoort op #74. Ook ‘Wieringerwaard’ van Rob de Nijs (binnen op #80), is geen eigen nummer, maar een Nederlandstalige bewerking van ‘Les lacs du Connemaras’ van Michel Sardou uit 1982. Het nummer is nu voor de vierde keer een hit. In juni is het EK voetbal en de eerste voetbalhit is een feit: ‘Viva Hollandia’ van Wolter Kroes op #94. Liegen dat het gedrukt staat, maar dan op de hoes van de eerste hit van Vincent de Jong. Zijn ‘1000 x gelogen (Yes!!)’ komt binnen op #77.

Resten nog twee binnenkomers: Dennis (nu zonder beugel) met ‘My own little bubble’op #99 en Shane Shu met ‘The way she talks to me’ dat de hekkensluiter op #100 is.


In de Album Top 100 blijft Amy Winehouse de toon zetten met haar album ‘Back to black’, dat nu elf weken bovenaan staat. Daarmee is ze de eerste zangeres die het lukt om langer dan tien weken aaneengesloten op #1 te staan. Voor de tweede week moet Duffy met 'Rockferry' genoegen nemen met een tweede plek. Wel boekt het album relatief gezien enige winst: van 84 naaar 90%. Hoogste binnenkomer is Counting crows met ‘Saturday nights and Sunday mornings’ op #5.

‘Nine in the afternoon’, de single van Panic at the disco wil nog niet echt doorbreken (het nummer stijgt in de derde week van 90 naar #86). Met het album ‘Pretty.odd.’ gaat het beter; het komt binnen op #41. De broertjes Max en Igor Cavalera komen sinds 1995 (‘Roots’ het laatste album van Sepultura), met een nieuw project Cavalera conspiracy, waarvan ook Soulfly gitarist Marc Rizzo en Gojira bassist Joe Duplantier deel uitmaken. Het album ‘Inflikted’ komt binnen op #44.

Les Raconteurs, het hobbybandje van Jack White van de White stripes heeft de smaak te pakken en komt met het tweede album ‘Consolers of the lonely’ binnen op #55. De single ‘Twiedeliedie’ is inmiddels op de terugweg (deze week gezakt naar #97), dus tijd voor nieuw werk van Charlène. Haar vierde album ‘Hé hallo’ scoort op #64.

Zou het komen door ‘Let’s dance to Joy division’ van the Wombats dat de muziek van de Britse Indie band Joy division weer in de belangstelling staat? Want waar komt anders het verzamelalbum ‘The best of’ ineens vandaan, binnen op #100?

Komende maandag kun je alle feiten achter de hits in de Single Top 100 en Album Top 100 nog eens nalezen in een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten