woensdag 5 maart 2008

Midweek: vrouwen bepalen de top

Slechts op basis van één verkoopdag (de dinsdag) en eenderde van de downloads, knalt Idols-winnares Nikki binnen op de eerste plaats van de voorlopige Single Top 100. Het nummer verkoopt nu al tweederde meer dan de #2. Die afstand zal de komende dagen alleen maar groter worden.

Jammer voor Duffy die met ‘Mercy’ haar #1-hit misloopt. We hopen dat een #2-hit er nog wel inzit, want er zijn meer kapers op de kust: ‘Bubbly’ van Colbie Caillat en nog steeds ‘Valerie’ van Mark Ronson featuring Amy Winehouse. Leona Lewis is haar #1-notering sowieso nu al kwijt.

‘Betekenis’, de derde Nederlandstalige single van Jeroen van der Boom wordt geen #1, maar een top 10-notering zit er zeker wel in. Dat geldt ook voor van Velzen met ‘When summer ends’.

In de rest van de Top 50 komen twee dancecovers binnen. Nadat Peter Gelderblom een hit scoorde met ‘Waiting 4’ met een sample van de Red hot chili peppers (‘By the way’), probeert hij het nu, samen met Muzikjunki, met ‘Trapped’ van Colonel Abrahams. Daarnaast heeft het Italiaanse Black box ‘Everybody everybody’ uit 1991 opgepimpt.

Verderop zullen zowel All missing pieces uit Den Haag met ‘Busdriver’ als OneRepublic met ‘Stop and stare’ hun tweede hit scoren. Starting rock feat. Diva Avari scoorde twee jaar geleden een Top 50-hit met ‘Don’t go’. Dit keer gaan ze het proberen met ‘Movin’ on’.

In de Mega Album Top 100 is de strijd nog niet gestreden. Momenteel voert Amy Winehouse met het album ‘Back to black’ nog de lijst aan, met een nipte voorsprong. Maar een eindsprint kan Racoon met ‘Before you leave’ nog hun eerste #1-hit opleveren.

Sinds vier jaar is er weer een echt nieuw album van Nick Cave & the bad seeds. ‘Dig, Lararus, dig!!!’ Het album is door de muziekpers zeer goed ontvangen, en ook de cd-koper weet het te waarderen, want het staat aan de rand van de top 10. ‘Het kapitalisme’, het tweede album van rapper U-niq zal samen met ‘New Amerykah part one’ van Erykah Badu zo rond de dertig eindigen. Het laatste album van Flogging molly verscheen twee jaar geleden. Aangezien deze band elke twee jaar met een nieuw album komt, zijn ze dus dit jaar weer van de partij, nu met ‘Float’. Ook nieuw werk is er sinds twee jaar van Danko Jones; ‘Never too loud’ verwachten we in de onderste vijftig binnen.

Zowel een nieuwe #1 in de Single als Album Top 100? Hoe realistisch is deze voorspelling? Lees op vrijdag de Hitflits en je weet het!

2 opmerkingen:

  1. Het album van Racoon heeft 'Before you leave' :) (en niet Leaf, das de NL band bekend van de hit Wonderwoman)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dank je Ron voor je oplettendheid; titel is aangepast. was een slipje van het toetsenbord.

    BeantwoordenVerwijderen