vrijdag 7 maart 2008

Nikki overtuigend naar #1; Racoon grijpt net mis

En de winnaar van Idols 2008 is... Nikki!!! De zangkwaliteiten wonnen afgelopen zaterdag van het entertainment: Nikki Kerkhof, uit het Brabantse Sint-Oedenrode, versloeg in de Idols-finale de Kongolese Nathalie Makoma. En dat vertaalt zich natuurlijk direct in een #1-hit: in de Single Top 100 verslaat ze nog eens negenennegentig concurrenten en debuteert ze direct bovenaan. In de Idols-finale zong ze het al: 'Hello world', uiteraard geschreven door Idols-jurylid John Ewbank en geproduceerd door Idols-jurylid Eric van Tijn.

Achter Nikki blijkt de hele top 5 deze week uit damesstemmen te bestaan: Amy Winehouse is nog steeds te horen op #2 met 'Valerie', Duffy debuteert in één klap op #3 met 'Mercy', Leona Lewis moet flink inleveren en zakt van 1 naar #4 en Colbie Caillat houdt het nog een weekje uit op #5.

Vlak daaronder zijn de heren weer aan de beurt: Roel van Velzen maakt in zijn vierde week een flinke sprong voorwaarts en klimt met 'When summer ends' van 32 naar #6 en Jeroen van der Boom scoort zijn derde achtereenvolgende top 10-hit door met 'Betekenis' te debuteren op #8; de derde nieuwe in de top 10 van deze week dus.

Nog geen top 10, maar wel hard op weg: Sia strandt nog nét op #11, afkomstig van 25 met 'The girl you lost to cocaine', Lange Frans en Baas B stijgen met 'Kamervragen' door van 37 naar #14, nederrapcollega Yes-R gaat ook hard, van 55 naar #16 met 'Uit elkaar', en daartussenin klimt nog Mêlée met 'Built to last' van 27 naar #15.

Nog een paar opvallende nieuwkomers: Peter Gelderblom debuteert met 'Trapped' op #26 en Blackbox komt met 'Everybody everybody' binnen op #39; beide nummers kennen we al uit de jaren '80. Een stukje later debuteren twee diva's gezusterlijk naast elkaar: Katie Melua is binnen op #58 met 'If the lights go out' en één plaats lager komt Janet Jackson binnen met 'Feedback'. En ook de hyves-hype bereikt de hitparade: in de kelder van de lijst debuteren Dick Treesie.hyves en DJ Koenski.hyves op #96 met 'Hyve de hele dag'...

In de Album Top 100 komen de Zeeuwen van Racoon nét tekort voor hun eerste #1-album... 'Before you leave' eindigt op 2% achterstand van Amy Winehouse; met 'Back to black' knoopt ze nog een extra weekje vast aan haar verblijf aan de top. Vlak buiten de top 10 komen Nick Cave en zijn Bad seeds op #11 binnen met 'Dig, Lazarus, dig!!!'. Dalen we wat verder af in de lijst, dan zien we de come back van Erykah Badu op #25, met 'New Amerykah part 1', haar eerste plaat in vijf jaar tijd. Voor de Black crowes is het zelfs nog langer geleden: zij scoren met 'Warpaint' op #51 hun eerste albumhit in zeven jaar tijd. Daartussen komen trouwens ook nog U-niq met 'Het kapitalisme' en Flogging Molly met 'Float' binnen, respectievelijk op #31 en #37.

Lees komende maandag al het uitgebreide popnieuws over de grote hits en de nieuwkomers in de Single- en Album Top 100 bij de Megaman!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten