maandag 24 maart 2008

Party animals bestaan vijftien jaar en zoeken vijfde groepslid

Party animals: Electricity / Party animals vs the Opposites: Dom, lomp & mellow(77)

‘Electricity’ was in 1979 de eerste single voor O.M.D., wat staat voor Orchestral manoeuvres in the dark. Dat duo bestond uit Andy McClusky & Paul Humphries. In 1982 hadden de twee hun grootste succes met ‘Maid of Orleans (the waltz Joan of Arc)’: #1. Anno 2008 is het de verjongde versie van de Party animals, die het nummer van een happy hardcore-sausje voorziet. Daarnaast staan er op de cd-single nog drie nummers: ‘Dom lomp & mellow’, waarbij ‘Dom lomp en famous’ van the Opposites door Dj Danjgo is gemixt met ‘Have you ever been mellow’, de eerste (#1-)hit van Party animals in 1996. Verder ook nog ‘F*cked up my w*rld’ en ‘Industrial friends’. Het laatste nummer is volgens de kenners het beste nummer. Op dat nummer gaan de Party animals terug naar het begin toen ze nog echte hardcoremuziek maakten. Er is zelfs een vinylversie van de cd-single verschenen onder de titel ‘Industrial friends’.

Feestjuh!
‘Electricity’ is de vijftiende hit voor de Party animals, die dit jaar twaalf en een half jaar bestaan. Op oudejaarsdag 1995 vond op een feestje in Zuid-Limburg het eerste live-optreden plaats van de Party animals, die toen nog bestonden uit Dennis West, Evert van Schumbag, David Adam (alias MC Remsy) en Paul Gromme. Daarna was het een komen en gaan van groepsleden. Elk jaar gingen er wel een of twee Party animals weg en kwamen er weer vervangers bij. Wat altijd gebleven is, zijn de producers Jeroen Flamman en Jeff Porter (Flamman & Abraxas). Eind volgende maand verschijnt er een jubileum-cd van de Party animals. En voor de zomer wordt een landelijk fandag georganiseerd. Fans noemen zich liever ‘member’.

Reserve Party animal
Party animal zijn is zwaar en verantwoordelijk. Denk je eens in, al die (gabber)feesten die je moet aflopen! Vandaar dan ook dat ze op zoek zijn naar een vijfde lid. Daarvoor is een heuse talentenjacht opgezet. De eerste, op 22 februari in Apeldoorn, leverde Tjalling op. Aanstaande zaterdag, 29 maart, is de tweede voorronde in Zaal Takens in Balkbrug. De finale is op 21 juni. Wat moet een Party animal minimaal kunnen? Je moet tussen de 16 en 25 zijn, alle (vijftien) hits kennen, in de regio Amsterdam/Almere wonen of over eigen vervoer beschikken. Daarnaast is het meegenomen als je over MC-talent beschikt. Tenslotte kun je je benen moeilijk stil houden en heb je een flexibele baan of studie. Als je aan al deze vereisten voldoet, dan kun jij de vijfde Party animal worden door je op te geven via info@partyanimals.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten