vrijdag 25 april 2008

Hitflits: Madonna terug op #1, Armin doorbreekt albumhegemonie Winehouse

Verrassing! Madonna was al even op de terugweg, maar ze klimt in haar vierde week Single Top 100 weer terug naar de positie waarop ze drie weken geleden begon: de eerste plaats! '4 minutes' ligt nu ook als cd-single in de platenzaken, en dat zorgt voor een flinke opleving. De track steekt nu met kop en schouders boven de rest uit.

Dat betekent dat Kane het opnieuw niet redt. Na de binnenkomst op #2 vorige week blijft 'Shot of a gun' deze week op die positie hangen. De glorieuze binnenkomst bovenaan voor Ticket for Tibet vorige week wordt deze week gevolgd door een diepe dip: 'Als je ooit nog eens terug kan' zakt direct terug naar #6. Nieuw in de top 10 zijn Estelle & Kanye West met 'American boy': ze stijgen maar liefst van 50 naar #9.

Op #15 staat de hoogste nieuwkomer in de Single Top 100; een onverwacht grote hit voor de heren van Helemaal Hollands met 'De arme muzikant'. Ook daarachter nog veel Nederlandse lol, zoals Gerard Joling met '24 uur verliefd' (nieuw op #34) en soapie Lieke van Lexmond met 'Alles altijd' (#38).

In de Album Top 100 zien we voor het eerst in ruim een kwart jaar tijd weer eens een verandering aan de top. Amy Winehouse hield het maar liefst veertien weken uit bovenaan met 'Back to black', maar deze week is dat toch echt voorbij. Amy zakt terug naar #4 en moet plaats maken voor de beste dj van de wereld: Armin van Buuren. Zijn 'Imagine' knalt bovenaan binnen en passeert daarbij ook Amy MacDonald en Duffy, die op #2 en #3 al staan te trappelen, maar nog even geduld moeten hebben.

De Belgen van Deus scoren een heel fraaie zevende plaats met hun nieuwe album 'Vantage point'. Vlak onder de top 10 komen the Last shadow puppets op #12 binnen en Brainpower maakt een come back op #21 met 'Hart - hard'.

Lees komende maandag alles over alle nieuwkomers, de grote hits en de snelle stijgers in de belangrijkste hitlijsten van Nederland bij je Megaman!

2 opmerkingen:

  1. Hallo Megaman, valt het alleen mij maar op dat de singles van Berk Music weer als een jojo door de hitparade gaan? Gek he....hoe lang kan dat gemanipuleer nog doorgaan?
    O ja, en je opmerking over Maaike van vorige week...veel hoger zal ze niet komen....gehalveerd van 84 naar 42, niet slecht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Megaman,Madonna terug op 1.
    Twee hitfeiten,
    1) Haar 5' nr. 1 (Wie deed
    even goed of beter?)
    2) Terug op 1 ( als ex nr. 1 )

    Graag van beide hitfeiten een overzicht aller tijden.

    BeantwoordenVerwijderen