maandag 12 mei 2008

Album Top 100: Gavin DeGraw verrast fans

In de Album Top 100 houdt Madonna stand met haar album ‘Hard candy’ en lopen de fans warm voor het tweede album van Gavin DeGraw.

Madonna: Hard candy (1)
In de tweede week blijft ‘Hard candy’ de #1 in de Album Top 100. Het album is meer dan 70.000 keer uitgeleverd aan de cd-handel, wat Madonna dus een platina album oplevert. Na ons land en Groot-Brittannië, is het album nu ook in de Amerikaanse albumlijst binnengekomen op de eerste plaats. In de eerste week werden er daar 279.522 exemplaren van verkocht. In de Britse albumlijst is ‘Hard candy’ na twee weken gezakt. Het album werd verstoten door … het Duitse Scooter met ‘Jumping all over the world’! Wel blijft de single ‘4 minutes (to save the world)’ op de eerste plaats staan, waarmee ze zichzelf evenaart. ‘Into the groove’ (1985) en ‘Vogue’ (1990) stonden ook vier weken op de eerste plaats van de Britse singlelijst.

Op 2 september komt Madonna naar Nederland voor een concert in de Amsterdam ArenA; de voorverkoop start aanstaande zaterdag. Het concert is onderdeel van de Europese ‘Sticky & Sweet’ tournee die op 23 augustus van start gaat in Cardiff, Wales.

Gavin DeGraw: Gavin DeGraw (11)
De single ‘In love with a girl’ van Gavid DeGraw werd niet zo’n grote hit als er van verwacht werd. Het nummer kwam in april niet hoger dan #40 en verdween twee weken geleden uit de Single Top 100. De liefhebbers hebben waarschijnlijk gewacht op zijn tweede album, want dat knalt binnen op de elfde plek. Dat is weliswaar 26 plaatsen hoger als ‘Chariot’ in 2005. Echter dat album haalde uiteindelijk in de 27ste week de zesde plaats. Het is nog maar af te wachten of ‘Gavin DeGraw’ zover zal komen. Op 1 september 2006 is Gavin de studio ingedoken om te werken aan zijn tweede album. Op het album staan twaalf nummers, waaronder een aantal nummers die hij gedurende zijn laatste tournee veel heeft gespeeld. Nummers waar de fans opazen en dat verklaart dan waarschijnlijk ook de hoge binnenkomst op een elfde plaats.

New cool collective: Out of office (79)
‘Out of office’ is het zevende album van de New cool collective, de bigband in 1994 opgericht door saxophonist Benjamin Herman. Verder bestaat het collectief uit Anton Goudsmit (gitaar), Joost Kroon (drums), Frank van Dok (percussie), Willem Friede (keyboard/arrangeur), Jos de Haas (percussie), Leslie Lopez (bas) en David Rockefeller (trompet). Het eerste album ‘Souljazzlatinflavoursninetiesvibes’ verscheen in 1997. Drie jaar later kregen ze de Edison Jazz award voor het album ‘BIG’. Maar een eerste notering kwam pas met het vierde album ‘Bring it on’ (#46 in 2002). Daarna volgden ‘Trippin’’ (#87 in 2005), ‘New cool collective’ (#45 in 2007).

Textures: Silhouettes (100)
De hekkensluiter in de Album Top 100 deze week is van de Tilburgse metalband Textures. De band bestaat dit jaar zeven jaar, maar de oorspronkelijke zanger, Pieter Verpaalen is er niet meer bij. De huidige bezetting bestaat uit Eric Kalsbeek (zang), Jochem Jacobs (gitaar/zang), Bart Hennephof (gitaar), Richard Rietdijk (synthesizer), Remko Tielemans (basgitaar) en Stef Broks (drums). In 2003 bracht de band hun eerste album ‘Polars’ uit, waarvoor ze een Essent award ontvingen voor ‘meest belovende act’. Twee jaar geleden verscheen ‘Drawing Circles’, dat ze zelf opnamen en produceerden. ‘Silhouettes’ is dus het derde album van Textures en het eerste dat een notering krijgt, maar dan ook net!

1 opmerking: