maandag 26 mei 2008

Comeback van Jody Bernal

Jody Bernal feat. Baychev: Shiki boom boom (35)

Het verhaal gaat dat Jody Bernal zo’n twee maanden geleden twee Bulgaarse zigeunerzangers, die zich Baychev noemen, tegenkwam op het strand van Scheveningen. Hij was sterk onder de indruk van het Bulgaarse liedje dat de twee speelden. Daarop dook hij met hen de studio in en nam met hen het nummer ‘Shiki boom boom’ op. Vorige week zondag, 18 mei, waren de drie te gast in ‘Life & Cooking’. Na afloop speelde ze buiten de studio’s het nummer nog een keer voor een klein publiek. De clip van ‘Shiki boom boom’ werd opgenomen op 3 mei in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije.

Als je ‘Shiki boom boom’ één of meerdere keren hebt gehoord, dan kun je niet anders denken ‘dat heb ik eerder gehoord’. En dat klopt, maar dan heet het anders: ‘ Shake your bon-bon’ van Ricky Martin uit 1999 (#45). Het opnemen van een cover is Jody Bernal niet vreemd. Zijn debuuthit ‘Que si que no’ uit 2000 was van El Simbolo en heette ‘Nunca te decides’.

geadopteerd

Jody Bernal is in Bogota, Columbia, op 12 november 1981 geboren. Zes maanden oud, wordt hij geadopteerd door Nederlandse ouders en krijgt de naam Jody van Deurzen. Jody groeit op in Delft en scoort in 1998 een hitje met ‘De glimlach van een kind’ (#92), als één van de Mini baritons. Op 25 december 1999 wordt Jody in het tv-programma ‘Spoorloos’ herenigd met zijn biologische moeder, broertje en zusje. Als afscheidscadeau krijgt hij een cd met Spaanstalige nummers waaronder ‘Que si que no’. Hij bewerkt het nummer en neemt daarmee deel aan de talentenjacht ‘Your big break’, en wordt uiteindelijk tweede achter Judith. Het nummer komt op single uit en staat vijftien (!) weken op de eerste plaats. De ene hit na de andere volgt, en in 2002 neemt Jody het duet ‘Me & you’ met Belle Perez op (#8). Vijf jaar geleden scoort hij voorlopig zijn laatste hit: ‘Dance dance dance’ (#45).

Sinds 2006 is Jody actief op verschillende fronten. Hij deed mee aan ‘Sterren dansen op het ijs’, speelde mee in ‘Holiday on ice’ en vertolkte de rol van Joe in de musical ‘Fame’. Met ‘Shiki boom boom’ scoort hij zijn negende hit. Voor de neefjes Baychev is het hun eerste notering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten