vrijdag 9 mei 2008

Hitflits: Marco en Madonna leveren in

‘Wit licht’ van Marco Borsato blijft de #1 in de Single Top 100, maar zijn voorsprong op de #2, ‘4 minutes (to save the world)’ van Madonna feat. Justin Timberlake & Timbaland, is wel geslonken van 76 naar 47% (ipv 53% zoals eerder gemeld). ‘This is the life’ van Amy MacDonald blijft op de derde plaats staan. En Gerard Joling klimt met ’24 uur verliefd’ naar de vierde plek.

Na een roerige week, is er ook goed nieuws voor Anouk. Zij is de hoogste binnenkomer met ‘Modern world’ op #10, waarmee ze haar tiende top 10-hit binnenhaalt. Haar vorige single ‘I don’t wanna hurt’ is al een aantal weken aan een opmars bezig en belandt in de zestiende week op #20. Net buiten de top 10, op #12, komt de Franse zangeres Yael Naim binnen met ‘New soul’. Net als Sarah Bareilles brak ook zij door via Apple.

Komende zondag vertrekt Hind naar Servië voor deelname aan het Eurovisie songfestival, althans de voorronde. Met het oog daarop schiet haar single ‘Your heart belongs to me’ van 63 naar #36. Andere grote stijgers zijn er van DJ José met ‘Forever (gone forever)’ (van 54 naar #21), DJ Maurice met ‘Carnaval de Paris’ (van 47 naar #21), Jamie Lidell met ‘Another day’ (van 67 naar #29) en Hardwell pres. Rehab met ‘Mrkrstft’ (van 64 naar #38).

Andere binnenkomers zijn er onder meer van Enrico da Rosa met ‘Mosquitos malditos’ (op #34), ‘U don’t know’ van Natalie Williams (#48), ‘Zet ‘m op’ van Lisa, Amy & Shelley ( #60), ‘Denial’ van Sugababes (#61), ‘Lollipop’ van Mika (#66) en ‘Waar ik sta’ van Baas B. ft. Jayh (#74).

‘Fine day’ is voor de vierde keer een hit, en al die tijd met de stem van Kirsty Hawkshaw. Dit keer heeft Kinky Roland een remix gemaakt van het nummer en komt daarmee binnen op #71. Op verzoek van Milieudefensie, dat campagne voert voor een krachtige Klimaatwet, heeft Stevie Ann de EP ‘Changes’ opgenomen en scoort daarmee op #73.

In de Album Top 100 houdt Madonna de teugels strak met ‘Hard candy’. Op 63% afstand (vorige week nog 79%) volgt Amy Winehouse met ‘Back to black’ en vlak daarachter de andere Amy, MacDonald met ‘This is the life’. ‘Live it out’ van Alain Clark is inmiddels platina en zijn album schiet weer omhoog van 10 naar #6. Ook Anouk (net als Alain winnaar op de 3FM awards), ziet haar album ‘Who’s your momma’ opnieuw de top 10 instijgen: van 14 naar #9.

In de Albumlijst komen zeven albums binnen, waarvan vier op herhaling. De hoogste binnenkomer is Gavin DeGraw met het gelijknamige album op #9. De New cool collective komt met ‘Out of office’ binnen op #79. En hekkensluiter is ‘Silhouettes’ van Textures op #100. Van de vier albums op herhaling valt de hoge binnenkomst van ‘Life in cartoon motion’ van Mika op, op #22 in de 58ste week.

Aan het einde van een warm en lang Pinksterweekend staat er weer een nieuwe Megaman voor je klaar met alle feiten achter de hits in de de Single Top 100 en Album Top 100.

4 opmerkingen:

  1. 76% tegen 47% zul je bedoelen.
    marco zakt in de tweede week al naar # 3 in de downloadlijst en staat momenteel op # 15 bij iTunes
    Madonna op #2/#3 en #4 met 4 Minutes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eeumm, Megaman waar is Tiësto gebleven? Vorige week stoot die door naar #19 en nu ?? Heb ff gezocht maar bij de eerste 200 staat die niet.... Foutje???

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @anoniem:
    1: had 47% moeten zijn, is aangepast. bedankt voor je oplettendheid
    2: Tiësto: Is inderdaad vreemd. Nummer stond donderdag al niet meer in de midweek, wat zou betekenen dat er iets mee is. We zullen dit navragen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Megaman, krijgen we nog een reactie terug naar aanleiding van de opmerkingen om de megacharts eerlijker op te stellen?

    BeantwoordenVerwijderen