maandag 5 mei 2008

Mr. V geïnspireerd door Louis Vega

Mr. V: Put your drink down (84)

Op de cd-single van ‘Put your drink down’ staan naast de radio-edit, drie remixen van het nummer, gemaakt door onder meer Bob Sinclar en ‘Little’ Louis Vega van Masters at work. Louis is ook één van de vier
componisten van het nummer, naast Candela die de Spaanse rap voor zijn rekening neemt en Rafael Muniz, die onder andere samen met Miss Patty de achtervocalen verzorgt. Dan mis je dus nog één naam en dat is Victor Font, de uitvoerende van ‘Put your drink down’, Mr. V dus.

Victor groeide op in New York in de jaren ’80 en is beïnvloed door house, hiphop, latin, garage, disco classics, rhythm & blues en jazz. Hij bekwaamde zich in het dj-en, maar de vlam sloeg pas in de pan, na een ontmoeting met Louis Vega. Toen wist hij: zulke soulvolle muziek wil ik ook maken. Louis zag dat, en huurde hem in om te komen werken voor zijn label Masters at work. In 2001 zette Victor met Alix Alvarez het label Sole channel music op, om geheel onafhankelijk te zijn van iedereen. Als producer, maar ook als uitvoerend artiest, laat hij nu van zich horen met zijn eerste hit ‘Put your drink down’, afkomstig van het album ‘Welcome home’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten