zondag 29 juni 2008

Fedde geeft broer en zus ruim baan

Fedde le Grand & Funkerman ft. Dorothy & Andy Sherman: 3min 2xpln (86)

Voor de volledigheid staat er op de hoes onder ‘3min 2xpln’ ook nog ‘3 minutes to explain’. Geen onduidelijheid dus meer over de titel van de vijfde hit voor Fedde le Grand. Het is de derde notering voor Funkerman, oftewel Ardie van Beek, en de tweede met Fedde. De kans is groot dat Fedde volgende week zijn zesde hit scoort, als Madonna met ‘Give it to me’ binnenknalt. Na Junkie XL, die een remix maakte van ‘4 minutes (to save the world)’, heeft Fedde een remix mogen maken van ‘Give it to me’. Ook Will.i.am van the Black eyed peas is een fan van de mixen van Fedde, en vroeg hem voor een nummer van diens album ‘Songs about girls’. In september verschijnt Fedde’s debuutalbum ‘Feel alive’.

broer en zus werken bundelen krachten

Andy Sherman (24 juni 1980), is de zoon van Tony Sherman die in de jaren ’70 en ’80 hits scoorde als ‘Tonight’ (#10 in 1974) en ‘As’ (#11 in 1977) en met the Sherman brothers (onder anders ‘Smile baby smile’, #27 in 1976). Andy is van oorsprong MC, maar is ook actief als dj, zanger en producer. Nadat Craig David the Artful dodger had verlaten, was Andy van 2002 – 2005 daar de zanger van. Vorig jaar stond hij al in de Single Top 100, op ‘Lies to yourself’, de hit van Dr. Kucho, dat tot #30 kwam.

Samen met zijn oudere zuster Dorothy vormt hij de act ‘Dorothy & Andy Sherman vocal/dj set’. Andy draait daarbij muziek en Dorothy zingt hierbij, waarbij ze beide veel van hun creativiteit kwijt kunnen en eigen nummers lanceren. Volgens Dorothy was dit altijd al de bedoeling. “Het grappige is wel dat ik in het begin niet dacht fulltime te gaan mc’n, maar hoe vaker je het doet; hoe leuker je het vindt! Toen Andy begon met draaien dacht ik gelijk, van zo’n kans moet je gebruik maken!” Binnenkort lanceren ze hun eigen label. Over vijf jaar hoopt Andy producer te zijn met een eigen label een met een hele goede live-act en Dorothy als een artiest die met en voor anderen songteksten schrijft en natuurlijk hoopt ze dat Shermanology loopt zoals gepland. Op 20 juli vindt in Bloemendaal ‘Falamingo nights’ plaats, waarbij ook de familie Sherman zal optreden, alsmede Fedde en Funkerman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten