vrijdag 20 juni 2008

Hitflits: Hitparade in de ban van het voetbal

De voetbalkoorts heerst heftig in Nederland, en ook aan de hitparade is dat te merken. De hele top 3 van de nieuwe Single Top 100 is oranje gekleurd! Nog nooit eerder vertoond: drie voetballiedjes bovenaan in de Nederlandse hitparade, met op #1 Wolter Kroes en zijn meezinger 'Viva Hollandia', op #2 de Welpies met 'Alle Welpies helpen', de verkoopstunt van Albert Heijn, en op #3 de EK-versie van 'Bloed, zweet en tranen' van René Froger.

Maar dan zijn we er nog niet! Snelste stijger in de top 10 is namelijk het officiële thema van de EK, 'Can you hear me' van Enrique Iglesias; die sprint van 22 naar #5. En net buiten de top 3 zijn ook de drie hoogste binnenkomers voetbal-gerelateerd. Hoogste nieuwe op #14 is -ja daar is ie weer- André Hazes met 'Wij houden van Oranje'. Die plaat stond al op #1 in 1988 nadat Nederland dat jaar Europees kampioen was geworden, maar komt nu, nu iedereen het massaal gaat downloaden, weer terug binnen. Op #22 staan the Hotshots met de 'EK lingerie mix', u weet wel, naar aanleiding van dat onzinnige pauzeprogramma van Veronica, met die zogenaamde vrouwenvoetbalteams die in hun ondergoed iets doen wat op penaltyschieten moet lijken. Daarachter komt #27 One night only binnen met 'Just for tonight'; die plaat wordt dagelijks als afsluiting gebruikt van Studio Voetbal op Nederland 1.

En zelfs dan is de koek niet op... Op #32 komen René Froger, Gerard Joling en Gordon terug in de lijst binnen met 'Wir sind die Holländer', hun voetballied van twee jaar geleden. Op #38 staat Dries Roelvink met 'Onze jongens', op #45 Bob Fosko met 'De bal moet in het net!', op #46 DJ Maurice met 'Carnaval de Paris' (een remake van een voetbalhit van al weer enkele jaren geleden), op #49 het Sterrenteam met 'Van binnenuit Oranje', op #64 staat ´Wij buigen voor Oranje´ van de Dikdakkers¨, op #71 debuteert ´Feel the rush´ van Shaggy feat. Trix & Flix (die laatste twee zijn de twee mascottes van de EK voetbal) en op #97 tenslotte ´Wienerschnitzel´ van de Gebroeders Ko. Pffffffft... nou maar hopen dat ze kampioen worden!

Ook in de Album Top 100 is Amy MacDonald haar eerste plaats kwijt. Met een overwicht van bijna 80% op ‘This is the life’, knalt Coldplay op #1 binnen met ‘Viva la vida’. Zij zijn één van de acht echte binnenkomers deze week. De andere zijn dezelfde als we in de midweek noemden: Carel Kraayenhof met ‘Memorias de Cuba’ (op #33), Judas Priest met ‘Nostradamus’ (#50), de Infadels met ‘Universe in reverse’ (#59), De altijd aparte Nederlander met het gelijknamige album (#60), Dennis Wilson met ‘Pacific ocean blue & bambu vol. 2’ (#67), My morning jacket met ‘Evil urges’ (#70) en the Offspring met ‘Rise and fall, rage and grace’ (op #73).

We hopen natuurlijk allemaal dat Oranje zaterdag wint van Rusland. Dan zal de EK-gekte nog gekker worden dan dat ie nu al is. In ieder geval melden wij ons aanstaande maandag weer met een nieuwe Megaman. Fijne wedstrijd!

1 opmerking:

  1. Beste Megaman,

    De redactie van Medium4You heeft uw weblog bezocht en van zijn kwaliteit en originaliteit genoten.

    Wij vragen u daarom toestemming om eventueel een paar artikelen op Medium4You te kunnen publiceren, met name het stuk “Hitflits: Hitparade in de ban van het voetbal” dat wij heel interessant
    vinden.

    Medium4You is een actualiteiten site waar ook kunst, sport en humor aan bod komen, en die de bijzonderheid heeft om tweetalig nederlands-frans te zijn.

    Medium4You is een gratis website bedoeld voor meningsuiting en debatten, toegankelijk voor iedereen. Deze website wordt ter beschikking gesteld van alle
    inwoners van België en elders in de wereld, in de hoop dat zij zich dit medium van meningsoverdracht, experimenten en avonturen zullen toeëigenen.

    Elk artikel wordt gepubliceerd onder de naam die door de auteur wordt gekozen, en ook met verwijzing naar de website in kwestie.

    Wij zouden het eveneens appreciëren om met u te corresponderen en op eventuele
    vragen die u zou hebben te antwoorden.

    Medium4You is volledig gratis en zeer toegankelijk. U kunt de site op elk moment bezoeken, en u zelfs als redacteur laten inschrijven: http://www.medium4you.be

    Met vriendelijke groet,

    Het redactieteam van Medium4You

    redacteurs@medium4you.be

    BeantwoordenVerwijderen