vrijdag 13 juni 2008

Hitflits: voetbalhits zitten Amy MacDonald op de hielen

Amy MacDonald speelt nog altijd een dubbelspel. Zowel in de Single Top 100 als in de Album Top 100 is haar voorsprong op de concurrentie nog altijd overtuigend: bij de singles verkoopt ze een derde meer dan de directe concurrent en bij de albums zelfs twee keer zoveel. Toch kan het nog wel eens spannend gaan worden, maar dat ligt aan het Nederlands elftal. Op #2 en #3 in de Single Top 100 komen namelijk al twee voetbalhits aangestormd: Wolter Kroes is runner up met 'Viva Hollandia' en René Froger klimt naar #3 met 'Bloed, zweet en tranen'. Ook de hoogste nieuwe is een voetballied; het zijn de Welpies (je weet wel, die gratis poppetjes van de Albert Heijn) met 'Alle welpies helpen. Verder zien we nog voetbalhits van Dries Roelvink (#31), het Sterrenteam (#59), Dicky & friends (#73) en Bob Fosko (#89).

Snelle stijgers zijn Jody Bernal (van 15 naar #4 met 'Shiki boom boom') en Monique Smit (van 80 naar #8 met 'Blijf je vanavond'). Nieuwkomers met potentie zijn Enrique Iglesias op #22 ('Can you hear me'), Maroon 5 & Rihanna op #35 ('If I never see your face again') en Grad Damen op #38 ('1000 zomersproetjes').

Zeper van de week is Marco Borsato; zijn 'Wit licht' staat er nog maar zeven weken in, maar duikelt nu al van 4 naar #27 terug...

In de Album Top 100 leidt Amy MacDonald nog altijd onbedreigd. Blijkbaar zijn er nog genoeg mensen in Nederland die niet in slaap vallen bij haar muziek, dus haar voorsprong op Nick & Simon (op #2), Amy Winehouse (op #3) en Alain Clark (op #4) blijft intact. Beloftevolle nieuwkomers zijn Di-rect, met hun akoestische album, op #14, N.E.R.D. met 'Seeing sounds' op #16 en Lil' Wayne met 'Tha Carter III' op #21. De Megaman zelf luistert graag naar het nieuwe album van Emmylou Harris op #41 ('All I intended to be') of naar de nieuwe van the Fratellis op #75 ('Here we stand').

1 opmerking:

  1. Sukkel je niet in slaap bij die bejaarde Emylou Harris dan? Ik blijf wel wakker bij zo'n frisse jonge meid als Amy. :-)

    BeantwoordenVerwijderen