zondag 22 juni 2008

Lingeriemeiden halen de halve finale wel

the Hotshots: EK lingerie mix (22)

De vijf dames van the Hotshots zingen onder andere ‘ik voel de zon op mijn huid’. Nou dat viel even zwaar tegen een paar weken geleden, tijdens de opnames van ‘Hotshots: EK lingerie’ achter het Centraal station in Amsterdam. Want toen was het heel erg koud, en werden de twaalf teams van elk vijf meiden warm gehouden met soep en een warme badjas. Twee jaar geleden zond Veronica tijdens de rust van de WK-wedstrijden, ‘Hotshots: WK lingerie’ uit, waarbij teams van vijf meiden in bikini penaltyschieten en dat bleek zo’n groot succes te zijn (er keken een keer 789.000 mensen), dat het project op herhaling mocht. En dus werden weer, voornamelijk uit Nederland, dames benaderd om mee te doen. De meeste zijn al redelijk bekend van ondermeer ‘Veronica’s lekkerste’ en ‘Temptation island’.

Neerlands trots

Voor Nederland doen Maartje (21), Mandy, Hella (keepster), Gaby (21) en Eliette (aanvoerster) mee. “Ik vind het gewoon een leuke uitdaging, een dag vol plezier met andere meiden. Ik ben ook trots op hoe ik eruit zie en op het strand ziet iedereen me ook zo, dus waarom niet? En mijn vriend is hartstikke trots”, laat Maartje weten. Dit jaar mochten ze zelfs met z’n vijven een plaatje opnemen, de ‘EK-lingerie mix’, dat ze op verzoek ook komen zingen in een discotheek of kroeg. En als ze er dan toch zijn, dan trappen ze ook nog een balletje, uiteraard in lingerie natuurlijk.

laatste keer

Het idee voor the Hotshots is afkomstig uit Amerika. Daar heb je tijdens de Superbowl al een jaar of vier de ‘Lingeriebowl’. Alphons Martens, programmaleider van Veronica, zegt hier door geïnspireerd te zijn. De ‘EK lingerie mix’ is een nummer van DJ Ballo, wat vast niet zijn echte naam is. We weten echter niet of we hier te maken met de Ierse Alan Ballantine die zich ook DJ Ballo noemt. Overigens ziet het er niet naar uit dat over twee jaar de ‘WK-lingerie’ weer uit de kast wordt gehaald. De kijkcijfers naar ‘EK-lingerie’ zijn namelijk zo slecht dat serieus wordt overwogen het bij deze twee keer te laten. Het voorlopige ‘hoogtepunt’ was op 17 juni met 398.000 kijkers, het dieptepunt op 10 juni met 99.000 kijkers. Over de afgelopen zestien avonden keken gemiddeld 232.075 mensen, te weinig dus voor een doorstart. Maar we kunnen zeggen wat we willen, de dames van het Oranjeteam hebben hét wel tot de halve finale gered in tegenstelling tot onze jongens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten