zondag 15 juni 2008

Brand bij Steve Mac

the Mac project feat. Therese: Another love (76)

‘Disco’s revenge’ van Gusto stamt uit 1996 en bereikte destijds een 23e plaats. Eerder dit jaar, in april en mei, stond het nogmaals in de Single Top 100; in de remix bereikte Gusto er een 45e plaats mee. Een ongeluk komt nooit alleen: via the Mac project vinden we ‘Disco’s revenge’ voor de tweede keer dit jaar terug in de Single Top 100. The Mac project gebruikt namelijk een sample van dat nummer in de debuuthit ‘Another love’.

Achter the Mac project gaat de Britse sterproducer Steve Mac schuil. Steve maakte voorheen deel uit van het producersduo the Rhythm masters. Samen met Rob Chetcutti mixte hij tussen 1990 en 2002 de ene na de andere plaat aan elkaar. In 1997 werden ze door de muziekbladen Music week en Record mirror uitgeroepen tot de beste remixproducers van het jaar.

In 2003 startte Steve samen met Nick Corelli het platenlabel Variation recordings. Eerder dit jaar had hij pech: zijn favoriete platenstudio brandde tot de grond toe af. Toch wist hij nog succesvolle producties te maken met Todd Terry en Paul Harris en remixes voor Simply red en MYNC.

De zang op ‘Another love’ komt op naam van Therese. Haar kennen we al als zangeres van ‘Put ‘em high’, de hit voor Stonebridge in 2004 (#58). Therese komt oorspronkelijk uit Zweden, begon als zangeres bij Dr. Alban en heeft ook al een soloalbum op haar naam staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten