zondag 1 juni 2008

Meisjesdroom komt uit voor Inge van Kemenade

Inge van Kemenade feat. Do: On the topshelf (43)

Dominique van Hulst (Do) heeft het wel een beetje gehad met spelen in een musical. Honderd en tachtig voorstellingen deed ze van ‘Assepoester’ in de ‘Efteling’ in Kaatsheuvel. Ze zegt er veel van geleerd te hebben: het is een andere discipline dan alleen zingen en je leert werken met een grote groep medewerkers. Maar ondanks alle pret en applaus, mist ze haar bandje. Voor Do is het heerlijk om een entertainer te zijn. En dus werkt Do aan een nieuw album, dat eind dit jaar moet verschijnen. Dan zal ze voor de tour ook weer het theater induiken. ‘On the topshelf’ is geen eigen single, maar van haar goede vriendin Inge van Kemenade. ‘Normaal gesproken had ik het niet gedaan, maar omdat ik haar zo graag mag, dacht ik: dit moet ik gewoon doen,” meldt Do over de samenwerking met Inge. Het duet ontstond op een feestje, waar Do onder de indruk raakte van Inge. “Ik was zo geraakt door haar persoonlijkheid, ze heeft een hart van goud.” Dan willen we nu wel eens weten wie die Inge van Kemenade is.

Inge, geboren op 23 april 1964 in Breda, is de kleindochter van oud-minister van Onderwijs Jos van Kemenade. Zoals veel meisjes van haar leeftijd, stond ook Inge op 12-jarige leeftijd met een haarborstel voor de spiegel mee te zingen op liedjes van ‘Fame’, ‘Gréase’ en ‘Saturday night fever’. Maar waar de meeste meisjes andere interesses krijgen, liet het zingen Inge niet los. Na de opleiding tot directiesecretaresse werkte ze een aantal jaren bij een evenementenbureau. Daarnaast presenteerde ze diverse talentenjachten en modeshows. Het zingen raakte al meer en meer naar de achtergrond.


In 1996 begon ze het bedrijf Sports world, dat overging in de ‘Topshelf Megastore’, een keten van grote winkels in sports, leisure en lifestyle, waar ze Algemeen directeur/eigenaar van is. In 2006 bestond het bedrijf tien jaar en werd ze gevraagd om aan het begin van het feest ‘This is my life’ te zingen. Dat beviel haar zo goed, dat ze sindsdien is gaan werken aan haar grote droom: een zangcarrière. Tijdens een vakantie in Spanje hoorde ze het nummer ‘On the topshelf’ van Gloria Gaynor van haar album ‘Careless whisper’ uit 1997. Een onbekend nummer van de ‘Queen of disco’ in de jaren ’70, maar voor Inge een nummer waar ze iedere keer blij van werd als ze het hoorde. Dit nummer zou en moest ze dan ook opnemen.

Toen ze op een feestje was waar Do zong, raakten de twee met elkaar in gesprek en vertelde Inge aan Do wat haar passie is. Do wilde haar wel helpen en samen namen ze ‘On the topshelf’ op. Do vond het leuk om te doen, en hoopt op succes voor haar vriendin. Volgens Do heeft het lied wel potentie. “Het is een ontzettend fris en vrolijk liedje.” De opvolger is ook al bekend: ‘Let the sunshine’ in, waarvan de videoclip opgenomen is op Marbella. Eind van dit jaar ligt er een heel album van Inge van Kemenade in de winkels (incl. bonus kersttrack!), en in oktober staat ze in Ahoy, kompleet met het Galaxy orchestra en een gospelkoor.

3 opmerkingen:

 1. Geachte Megaman,

  Namens Inge van Kemenade zouden wij met spoed een rectificatie willen laten doorvoeren in uw bericht.

  Mevrouw Van Kemenade is GEEN kleindochter van oud minister Van Kemenade.

  Vertrouwend op uw medewerking!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Megaman ...
  Laat de benoeming zang cariere ook maar achterwege ;) Inge wil je "echt niet" live horen dat is een aanslag op je gehoor :(
  Do doet het wel aardig moet ik zeggen , maar zelfs de knopjes hebben het pinnige van Inge dr stem niet kunnen wegwerken.
  Ik zou zeggen... DREAM ON MEID... en ga verder met waar je goed in ben ... namelijk ondernemen en niet zingen .

  Groet Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan Sandra Theunissen

  Allereerst excuses voor deze late reactie op jouw reactie. In het programma 'Jetsetters' van RTL, zegt Inge: ""Mijn zakelijk inzicht komt denk ik van de Van Kemenade-kant. Mijn opa was een Van Kemenade, die als politicus wist wat netwerken was." Hieruit hebben we opgemaakt dat het hier om oud-minister Jos van Kemenade gaat. Als dit onjuist is, dan betreuren we deze aanname. Graag vernemen we om welke politicus van Kemenade het dan wel gaat.

  De Megaman.

  BeantwoordenVerwijderen