woensdag 18 juni 2008

Midweek: het Oranjelegioen neemt de leiding over

Een ding is zeker: we gaan een oranje weekend tegemoet met heel veel EK-liedjes! De spitsen zijn nu al zeker, Wolter Kroes met ‘Viva Hollandia (EK versie) en de Welpies met ‘Alle welpies helpen!’. Daarnaast zijn er weer een hoop nieuwe spelers, waarvan André Hazes de meest verrassende én belovende is: ‘Wij houden van oranje’, zijn #1-hit uit 1988 gaat dankzij downloads op herhaling en verwachten wij bij de tien beste spelers.

Onder de andere nieuwelingen zitten zeker drie EK-gerelateerde liedjes: ‘EK lingerie mix’ van the Hotshots (van het Veronica pauze programma) en ‘Just for tonight’ van de Britse band One night only (de ‘eindtune’ van Studio Sportzomer van de NOS). Daarnaast gaat ook ‘Wir sind die Holländer’ van Gerard*Gordon*René dankzij downloads op herhaling.

Voor de voetbalhaters is er gelukkig nog de Album Top 100, want daarin komt geen enkel voetballied voor. Coldplay is met ‘Viva la vida’ de onbetwiste nieuwe #1. Andere binnenkomers die je kunt verwachten zijn van Carel Kraayenhof met ‘Memorias de Cuba’, De altijd aparte Nederlander met het gelijknamige album, Judas Priest met ‘Nostradamus’, de Infadels met ‘Universe in reverse’, Dennis Wilson met ‘Pacific ocean blue & bambu vol. 2’, the Offspring met ‘Rise and fall, rage and grace’ en My morning jacket met ‘Evil urges’. Voor elk wat wils dus.

Vrijdag maakt GfK Dutch Charts de definitieve opstelling bekend en dan zijn wij er ook weer met een nieuwe Hitflits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten