woensdag 11 juni 2008

Midweek: Wolter Kroes zit Amy MacDonald op de hielen

Aanstaande vrijdag hoeft Amy MacDonald nog niet te vrezen voor haar #1-hit ‘This is the life’. Maar de druk op haar wordt wel groter. En die wordt veroorzaakt door een voetbalhit. ‘Viva Hollandia’ van Wolter Kroes is voor velen al het populairste EK-liedje, en dat vertaald zich inmiddels in een #2-notering. Ook de hoogste binnenkomer heeft van alles te doen met het EK: ‘Alle welpies helpen!’van de Welpies verwachten we zeker in de top 20.

Andere binnenkomers zijn er onder meer van Grad Damen (‘1000 zomersproetjes’), Maroon5 feat. Rihanna (‘If I never see your face again’) en het officiële EK-lied door Enrique Iglesias (‘Can you hear me’). Diezelfde Rihanna is met ‘Take a bow’ onderweg naar de top 10. Daarvan zijn zowel Monique Smit met ‘Blijf je vanavond’ als ‘Shiki boom boom’ van Jody Bernal nu al zeker.

In de Album Top 100 houdt Amy nog wel een weekje stand met ‘This is the life’. N*E*R*D* met ‘Seeing sounds’ belandt bij de bovenste twintig. En dat zit er misschien ook in voor ‘300%’ van Lisa, Amy & Shelley. Tussen de dertig en veertig komen twee vrouwen met nieuwe albums binnen: Emmylou Harris (‘All I intended to be’) en Joan as a police woman (‘To survice’).

De Oranjekoorts neemt met de dag toe. Maar of deze genoeg zal zijn om Wolter Kroes deze week naar de eerste plaats te helpen? Dat weten we vrijdag, nog voor de wedstrijd tegen Frankrijk, als de definitieve lijsten bekend worden. Deze zullen we dan in een nieuwe Hitflits van een toelichting voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten