zondag 1 juni 2008

Rihanna neemt duet op met vriendje

Rihanna: ‘Take a bow’ (17)

Op één week na, staat ‘Don’t stop the music’ van Rihanna dertig weken genoteerd; deze week op #73. Daarna kwam de single ‘Hate that I love you’, haar duet met Ne-Yo, dat na elf weken de hitparade had verlaten. Toch is Ne-Yo niet helemaal verdwenen, want hij schreef ‘Take a bow’, de nieuwe hit van Rihanna, haar tiende hit. In De Amerikaanse Billboard Hot 100 steeg het nummer, dankzij 266.696 downloads, van 53 naar #1, en ook in de Britse hitparade belandde het nummer op de eerste plaats (verkoop: 41.005 exemplaren). De op één na grootste stijging naar #1; de grootste is van Maroon 5 met ‘Makes me wonder’ dat in mei 2007 van 64 naar #1 steeg. En wat een toeval, de opvolger van ‘Take a bow’ is ‘If I never see your face again’, samen met Maroon 5. We verwachten de track volgende week binnen in de Single Top 100, waarmee Rihanna met drie hits genoteerd staat als ‘Don't stop the music’ de dertigste week volmaakt.

‘Take a bow’ staat niet op het album ‘Good girl gone bad’ dat bijna een jaar genoteerd staat in de Amerikaanse Billboard Album Top 200. Dat moet gevierd worden en dus komt er op in juni een special edition uit, met vier extra nummers waaronder natuurlijk de nieuwe hit. Maar er zit ook een DVD bij met een concert van 75 minuten opgenomen in Manchester in december, een 17-minuten durende documentaire én een homevideo van ‘Umbrella’ van 4 minuten. Het album verdween vier weken geleden uit onze Album Top 100, maar zal zeker na de release van de special edition opnieuw binnenkomen.

Duet met vriendje

Het is algemeen bekend dat Rihanna meer voelt voor Chris Brown dan alleen een heftige flirt. En wat krijg je als twee mensen verliefd zijn en ook nog artiest zijn? Dan nemen ze samen wat op! Rihanna heeft Jay-Z al benaderd voor het schrijven van een vlot en sexy nummer, wat de twee tortelduifjes dan kunnen opnemen. Die we alvast als hit #12 kunnen inboeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten