zondag 22 juni 2008

EK-mascottes scoren hit

Shaggy feat. Trix & Flix: Feel the rush (71)

Niet het officiële thema van de EK, maar wel de twee officiële mascottes: Trix & Flix. Twee jaar terug scoorde een voetbalmascotte ook al een hit(je): Goleo, de mascotte van de WK voetbal in Duitsland, kwam toen slechts tot #70 met ‘Dance!’, en dat was toen zelfs het WK-thema. Trix en Flix zijn de mascottes van Oostenrijk en Zwitserland; Trix is die ene met het witte truitje met nummer 20, Flix heeft een rode trui met nummer 08; als ze naast elkaar staan, zie je dus het jaartal. Hun opvallende rode piekhaar symboliseert het alpengebergte. Hun namen zijn een symbool voor vrolijkheid en levensvreugde.

Flix en Trix zijn tot mascottes gekozen door de bezoekers van de officiële EK-website. Het tweetal heeft het nog maar net gered: ze kregen 36,3% van de stemmen, en bleven daarmee het duo Flitz & Blitz (33,7%) nog net voor. Ook Zagi & Zigi (30%) bleven nog vlak in de buurt.

Shaggy is uitgenodigd voor de raps. Da’s mooi, want die had ook wel weer eens een hit nodig. Hij had er al veertien op z’n conto staan, maar de laatste dateert al van twee jaar terug. 2001 was zijn topjaar, met twee #1-hits, maar momenteel mag hij blij zijn met Trix & Flix. Bij ‘Feel the rush’ zit niet alleen een leuke clip, maar bovendien een making of. ‘Feel the rush’ is niet het enige nummer dat het EK-tweetal met Shaggy heeft opgenomen, ook ‘Like a superstar‘ werd door Shaggy met Trix & Flix opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten