zondag 29 juni 2008

Worden Jeremy’s de Nederlandse No doubt?

Jeremy’s: Take you all the way (99)

Wat is de overeenkomst tussen Van Velzen, DeNnis en de Jeremy’s? Alle drie hebben het thema voor een film gezongen. Van Velzen deed ‘When summer ends’ uit ‘Zomerhitte’, DeNnis zong ‘My own little bubble’ voor ‘Dunya & Desie’ en de Jeremy’s zingen ‘Take you all the way’, het thema van de film ‘Hoe overleef ik mezelf’. Deze film, naar de boekenreeks ‘Hoe overleef ik …’ van Francine Oomen, ging afgelopen donderdag, 25 juni, in première. De Jeremy’s werden gevraagd om de soundtrack op te nemen, en kwamen met het nummer ‘Take you all the way’, geschreven door bandlid Fokko Mellema.

zingen over meisjes

Jeremy’s werd in 2004 opgericht en bestaat sinds april 2005 uit Katelijne Schipper (zangeres), Fokko Mellema (gitaar), Jos Weerdmeester (basgitaar) en Ronnie Popkema (drums). Fokko studeert aan de Rockacademie in Tilburg, de rest van de bandleden zijn autodidact. Fokko komt met de teksten en de melodielijntjes, waar Jos en Ronnie dan een basis met bas en drums onderzetten. De teksten gaan vaak over meisjes en dat is niet altijd leuk voor Katelijne om te zingen. Een schrale troost: de teksten zijn in het Engels! De band deed mee aan de talentenjacht ‘Ongekend talent’ van 3FM. Vervolgens werden ze goed genoeg bevonden voor ‘Serious talent’ ook van 3FM en werden ze gevraagd voor een andere talentenjacht de ‘TMF kweekvijver’, waar ze de clip ‘Saturday’ mochten opnemen. Aan belangstelling dus geen gebrek!

blonde zangeres

Vorig jaar zomer maakten ze een toertje door Zwitserland, Italië, Duitsland en België en dat smaakt naar meer. Begin dit jaar stond Jeremy’s op Noorderslag en kwam het album ‘O yeah aha oh!’ uit. En in april wonnen ze de Serious talent award. Inmiddels hebben ze al voldoende materiaal voor een nieuw album, waarvan de opnames in het najaar zullen beginnen. Het geluid van het tweede album zal echter anders zijn dan dat van de eerste. De band wordt vaak vergeleken met No doubt, dat ook een blonde zangeres heeft. Katelijne: “Haha, als er iemand naar me toekomt en zegt: Goh, weet je aan wie je mij doet denken… dan weet ik al hoe laat het is. Origineel is anders, maar als we dan toch met een band vergeleken moeten worden, dan maar met No doubt en als mensen mij met een zangeres willen vergelijken, dan maar met Gwen Stefani. Zij is een vet coole frontvrouw.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten