zondag 6 juli 2008

John Marks brengt Italiaanse Playahitty terug in de belangstelling

Playahitty: The summer is magic 2008 (47)

Een hele dike zomerhit van dertien jaar geleden keert in een remix terug in de Single Top 100. In 1994, dus nog een jaar eerder, kwam de enige productie van Playahitty uit in Nederland. Toen werd het echter geen doorslaand succes, maar bleef het op tip-5 hangen in de toenmalige Mega Tip 30, die onder de toenmalige Mega Top 50 hing. Het jaar daarop verscheen ‘The summer is magic’ echter in een remix en die sloeg wel aan: Playahitty bereikte er in augustus 1995 een 36e plek mee. Dit keer is het John Marks die er een nieuwe remix van gemaakt heeft. Hij heeft een geheel eigen draai aan het nummer gegeven en dat bezorgt de compositie opnieuw succes; Playahitty keert terug op #47.

Halverwege de jaren ’90 was Playahitty zo’n typisch Italiaans Eurodance-groepje. Achter de groepsnaam verscholen zich de producers Stefano Carrara en Emmanuele Asti. Zangeres van de groep was Giovanna Bersola, een dame die we wel vaker tegenkwamen in die jaren. Bersola zong namelijk ook ‘The rhythm of the night’ van Corona (#5 in juli 1994) en ‘Wanna get your love’ van Jenny Bee (#14 in mei 1993).


Giovanna Bersola is op 20 juli 1972 geboren in Catania als dochter van een Siciliaanse moeder en een Senegalese vader. Ze groeit op in Reggio Emilia en studeert filosofie en letteren aan de universiteit van Bologna. Vanaf haar vijftiende zingt ze en vooral begin jaren ’90 heeft ze daar dus veel succes mee. Maar ook al staat ze daarna niet meer in de Nederlandse spotlights, toch blijft ze succesvol. In 2000 wint ze bijvoorbeeld het San Remo-festival, het belangrijkste songfestival van Italië. Ze zingt dan in het Italiaans en behaalt met ‘Semplice sai’ de overwinning. Giovanna zingt nog steeds en neemt nog altijd nieuwe muziek op, maar voor deze versie van ‘The summer is magic’ grijpt John Marks toch weer terug naar de versie uit 1994.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten