vrijdag 4 juli 2008

Hitflits: Jeroen van der Boom wint de strijd

Het was nog spannend deze week. De #1 was afwisselend in handen van Jannes en Jeroen van der Boom. Even leek het er nog zelfs op dat Amy MacDonald haar eerste plaats weer zou opeisen, maar uiteindelijk is het Jeroen van der Boom, die zijn derde #1-hit scoort met ‘Het is over’. Hij verovert de #1-positie in de Single Top 100 op ‘Viva Hollandia (EK-versie)’ van Wolter Kroes, die een historische duikeling maakt naar #52!! ‘Ga dan’ van Jannes komt op #2 binnen en Amy MacDonald stijgt met ‘This is the life’ terug naar een derde plek.

Het EK mag dan voorbij zijn, maar laat ons nog wel drie popnummers na. Allereerst ‘Can you hear me’ , het officiële EK-lied door Enrique Iglesias, dat blijft staan op #5. Naar #4 stijgt ‘Just for tonight’ van One night only. En de derde is Sina met ‘Wänn nit jetz wänn da’. Beide nummers werden gebruikt in het programma Studio Sportzomer van de NOS. De zomer begint meer vat te krijgen op ons land, en twee nummers profiteren daarvan. ‘All summer long’ van Kid rock, dat van 11 naar #6 stijgt en ‘Shingeling’ van Jean Claude Ades & Vincent Thomas, dat van 47 naar #20 stijgt.

Behalve het EK voetbal zijn er nog twee grote sportevenementen dit jaar. In augustus beginnen de Olympische Spelen, en morgen, zaterdag, start de 95ste editie van de Tour de France. Speciaal daarvoor schreef Rowwèn heze het nummer ‘Nar boave’, en komt daarmee binnen op #30. Andere binnenkomers zijn er ondermeer van Gerard Joling met ‘Het is nog niet voorbij’ (op #41), State van voormalig Idol-Pauline met ‘The last laugh’ (op #86) en de WC experience met ‘Jansen/Pliesie’ (op #97).

‘Live at the Gelredome’, de registratie van de concerten die Anouk daar eerder dit jaar gaf, komt zowel op de eerste plaats van de DVD Muziek Top 30 als de Album Top 100 binnen op de eerste plaats. ‘Bloedheet’ van Gerard Joling is een volgende hoge binnenkomer op #5 en net geen top 10 is er voor de musical ‘Les miserables’, op #11 dus.

Het kon niet uitblijven. Na de cd ‘Samen met Dré’ is er nu ook een cd met een registratie van het live concert van zo ongeveer dezelfde artiesten. Het album heet dan ook toepasselijk ‘Samen met Dré – live in concert’, en komt binnen op #18. Het driedubbele live album ‘Where the light is: John Mayer live in Los Angeles’ van John Mayer heeft de top 20 niet gehaald, en moet genoegen nemen met een 24ste plaats.

Wat gebeurde er nog meer in de nieuwe hitparades en wat zijn de achtergronden? Lees daarvoor aanstaande maandag de nieuwe Megaman en je weet weer alles over de hits. Met ondermeer de grootste val vanuit de top 10! Mis ‘m dus niet.

1 opmerking:

  1. Hé MM, kijk eens ff naar die RARE noteringen van de platen Van Berk/
    Dâh geleufde gij toch zelluf nie he.

    BeantwoordenVerwijderen