woensdag 23 juli 2008

Midweek: Positie Jan Smit nog onbedreigd

Deze week hoeft Jan Smit zich nog geen zorgen te maken over zijn #1-hit ‘Stilte in de storm’. Het nummer is zowel fysiek (#1) als op download (#4) sterk genoeg voor een tweede week bovenaan. Op wat langere termijn zouden twee zangeressen een bedreiging kunnen vormen. Allereerst Gabrielle Cilmi met ‘Sweet about me’, dat als een raket gaat en op weg is naar een top 3 positie. En daarnaast de Amerikaanse zangeres Kate Perry met ‘I kissed a girl’. Het nummer komt vrijdag binnen bij de beste tien. Ook zeker van een plekje bij de bovenste 50 zijn Lionel Richie & Trijntje Oosterhuis met ‘Face in the crowd’, Antje Moteiro met ‘Jij zal altijd van mij zijn’ en DJ Nicky met ‘Kung fu fighting’.

In de Album Top 100 doet Amy MacDonald met ‘This is the life’ opnieuw een aanval op de eerste plek. Het is echter de vraag of Coldplay deze met ‘Viva la vida’ aan haar zal verliezen. De verschillen tussen beide albums worden kleiner, maar het gaat erg traag. Wat de binnenkomers betreft, het zijn tot nu toe allemaal oudjes die hun roots hebben liggen in de jaren ‘60: Leonard Cohen met ‘The essential’ en CSNY met ‘Déja vu live’.

Aanstaande vrijdag worden de definitieve lijsten bekend en dan zullen we zien of de oudjes het nog echt zo goed doen in de Album Top 100. En dan weet je ook of Jan Smit zich zorgen moet gaan maken over de aanvallen van Gabrielle Cilmi en Kate Perry. Alle belangrijke verschuivingen zetten we dan weer op een rijtje in een nieuwe Hitflits. Mis ‘m niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten