vrijdag 29 augustus 2008

Hitflits: Marco blokkeert Nick & Simon, Coldplay opnieuw naar #1

De verrassing deze week komt niet van Marco Borsato die met ‘Stop de tijd’ op #1 binnenkomt, en daarmee zijn veertiende #1-hit scoort. Maar wel dat hij daarmee voorkomt dat ‘Hoe lang?’ van Nick & Simon naar de eerste plaats stijgt. Want zij stijgen naar de tweede plek, en passeren daarmee ‘Sweet about me’ van Gabriella Cilmi, dat twee weken de Single Top 100 aanvoerde en nu naar de derde plaats zakt. Dus als Marco er niet was geweest, hadden ze hun tweede #1-hit kunnen bijschrijven.

Pas op #27 zien we de volgende binnenkomer: Helemaal Hollands met ‘Tikkie liefde’, de opvolger van ‘De arme muzikant’, dat in april tot #15 kwam. Andere binnenkomers zijn er van Geo da Silva met ‘I’ll do like you a truck’ (op #37), Dobenbeck feat. Joanna met ‘Please don’t go’ (#49) en Mark Simmons met ‘Babarabatiri’, een cover van Gypsymen uit 2001 (#69). Sinds drie jaar is er weer nieuw werk van de broertjes Oasis, ‘Falling down’ komt binnen op #71. Dancehits zijn er dan nog van Ricky Rivaro feat. Tiger Lily met ‘(With you) In my mind’ (#82), en DJ Rabano met ‘Get on down’ (op #95). Van de vier hits die op herhaling gaan, zijn we zeer blij met ‘I’m yours’ van Jason Mraz op #88. Hij stond reeds twee weken genoteerd: #100 en #95, dus er zit een stijgende lijn in! Bovendien is het nummer de komende week de 3FM Megahit, dus uiteindelijk komt het toch nog goed voor dit nummer.

Flink stijgen, geldt ook voor singles van Robert Abigail (‘Mojito song’ gaat van 29 naar #17), Guru Josh project (‘Infinity 2008 van 53 naar #18), Rihanna (‘Disturbia’ van 35 naar #25), Pete Philly & Perquisite (‘Mystery repeats gaat van 62 naar #41; extra leuk voor de winnaars van de Amsterdam prijs afgelopen week) en Ronnie van Bemmel (‘Ik zoek een meisje stijgt van 92 naar #43). Vanwege haar concert aanstaande dinsdag in de Amsterdam ArenA en alle publiciteit daar om heen, boekt ‘4 minutes (to save the world)’ van Madonna feat. Justin Timberlake & Timbaland, in de 22ste week een winst van 16 plaatsen en komt uit op #48. De grootste klapper (de verkeerde kant op, of volgens anderen de goede kant), maakt Bob Offenberg. ‘Als je lacht’, vorige week nog van 82 naar #22, zakt deze week naar #99. Het lachen zal hem nu snel vergaan …

Scoren ze eindelijk een #1-album, weten ze dat slechts één weekje vast te houden: Creedence clearwater revival met ‘Collected’ zakt naar de tweede plek. En dus herovert ‘Viva la vida or death and all his friends’ van Coldplay opnieuw de eerste plaats, en staat nu negen weken op de eerste plaats van de Album Top 100. Weliswaar voor de laatste week, want volgende week pakt Jan Smit met ‘Stilte in de storm’ die eerste plaats. Dus een eerste plaats zit er dan ook niet in voor Slipknot met ‘All hope is gone’, dat de hoogste binnenkomer is op #6, en hun meest succesvolle album.

The Verve is terug met een single ‘Love is noise’ (gestegen naar #94) en een album ‘Fourth’, binnen op #16, even hoog als ‘Urban hymns’ uit 1997. ‘Lax’, het derde studioalbum van rapper the Game komt binnen op #21. Na de single ‘Skinny jeans’ heeft Le le, met 1/3 de Jeugd van Tegenwoordig, een heel album afgeleverd: ‘Flage’ heet het, en komt binnen op #30. Resten nog de binnenkomers van Jordin Sparks met het gelijknamige album (op #42), Hansen Thomas met ‘Stad en land’ (#44), Lucky Fonz III met ‘Life is short’ (#70) en Anathema met ‘Hidsight’ (#93).

En met deze Hitflits gaan we het warme weekend in. Daarna melden we ons weer met een nieuwe Megaman. Geniet er dus nog maar even van, want het is misschien het laatste mooie weekend dit jaar!

3 opmerkingen:

  1. Hallo Megaman, nog steeds van mening dat nummer 22 van Bob Offenberg correct tot stand gekomen is? Als een plaat, zonder noemenswaardige airplay of promotie ineens zo'n sprong maakt na een aantal weken erin gestaan te hebben, dan hoef je echt geen kenner te zijn om te weten dat er "iets" niet klopt. Jammer hoor dat het nog steeds kan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Robert,
    De hoge notering vorige week dankt onze Bob voornamelijk aan de download: vorige week #19. Dat is de verklaring. Hoe deze tot stand is gekomen, daar hebben wij geen zicht op. Daar mag iedereen het zijne over denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En zo gebuert dit nu veel meer i.v.m. alle "b" nl'rs een single kunnen uit brengen met een beatje eronder. en dan staan ze 1 á 2, soms iets langer erin. en dan zien je ze nooit meer terug.. Mede door dat de single verkoop zo laag is kunnen ze ff heel hoog staan!...

    BeantwoordenVerwijderen