maandag 18 augustus 2008

Sam doet het met twee dj’s

Spoon, Harris & Obernik: Baditude (35)

Sam Obernik kennen we nog van de hits ‘It just won’t do’, met Tim DeLuxe (#11 in 2002) en ‘Que pasa contigo’, met Alex Gaudino (#66 in 2007). Sam groeide op in Dublin, en was altijd al bezig met muziek. Na een korte periode in Los Angeles waar ze zong in bars, verhuisde ze naar Londen, waar ze trouwde en op tournee ging met Terry Hall (voormalig zanger van the Specials en Fun boy three). Drie jaar na de bevalling van zoon Billy scheidde ze en dreigde ze weer serveerster te worden. Ze vormde een band, trad veel op en schreef intussen het ene liedje na het andere. En toen lachte het geluk haar toe: ze ontmoette haar huidige producer Vince Garcia, waarmee ze een soort van twee-eenheid vormt. Het grote succes kwam toen ze tijdens een opnamesessie in contact kwam met Tim Deluxe.

Sam doet het niet alleen op ‘Baditude’, maar met Spoon & Harris. Spoon is David Spoon, die eigenlijk Simon Neale heet, geboren in Portsmouth, Groot-Brittannië in 1977. Een commerciële hit heeft hij nog niet op zijn naam staan, maar vorig jaar was ‘At night’ wel een grote clubhit. Als zo velen raakte ook Neale al vroeg besmet met het muziekvirus, dankzij de collectie Police & Rolling stones platen van zijn vader. Maar pas echt begon het voor hem met de muziek van New order en Depeche mode en ‘There’s a beat going on’ van London beat. Helemaal om was hij toen hij een mixtape hoorde van Kevin Sauderson, de man achter Inner city. Sinds 2004 noemt Simon zich Spoon en maakte hij diverse remixen voor onder andere Robyn, Paul van Dyk en Dizzee Rascal.

De andere dj op ‘Baditude’ is Paul Harris afkomstig uit het Britse Blackheath. Hij begon op zijn zestiende te werken op een kantoor, maar ’s avonds bracht hij zijn tijd door in de clubs. Die combinatie brak hem op den duur op, en dus koos hij voor de muziek. Al vrij snel had hij zijn vaste avond en leerde zo ook meer mensen uit het circuit kennen. Met Fionn Lucas begon hij Colour system inc. dat remixen maakte voor onder meer All saints. Een tijdje later vormde hij met een paar vrienden de band Dirty Vegas. Er werd een heel album opgenomen en het nummer ‘Days go by’ werd opgepakt voor de Amerikaanse markt en gebruikt in een commercial van Mitsubishi. Het gevolg was veel airplay en een hit in de Britse hitparade. Er volgde een Amerikaanse tour samen met Moby. Na het tweede album ‘One’ in 2005, stapte Paul uit de band. Hij wilde zich weer bezighouden met dj-en. En al snel deed hij zijn sets die hem van Melbourne tot Moskou voerden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten