zondag 31 augustus 2008

Scoort Geo da Silva dé zomerhit?

Geo da Silva: I’ll do you like a truck (37)

Dít is de zomerhit van 2008! Als je in het zuiden op vakantie bent geweest en heb je daar veel in disco’s rondgehangen, dan heb je die plaat van Geo da Silva vast wel gehoord. Beetje platvloers, simpel muziekje, simpel dansje, meeblèèrbare tekst, nou, dan ben je d’r wel tegenwoordig.

Geo da Silva; het klinkt Spaans, maar de goede man komt toch echt uit Roemenië. In het echt heet hij dan ook Gheorghe Constantin Cristinel en hij is geboren in Slatina. Op z’n vierde verhuisde hij naar Timisoara. Daar woont hij nog steeds; hij presenteert daar Discoland in een plaatselijke dancing. Bovendien draait hij regelmatig op Disco Tineretului in Costinesti, aan de Zwarte-zeekust.

‘I’ll do you like a truck’ is eigenlijk al ruim een jaar oud. Vorig jaar zomer was het al een grote hit. Toen ook werd de clip opgenomen op Ibiza. Intussen word je er niet alleen daar, maar ook in Griekenland, Turkije en Kroatië plat mee gesmeten. En er is goed nieuws voor de thuiskomers: Geo da Silva ligt in de Nederlandse winkels; vandaar dat hij debuteert op #37. Geo da Silva is daarmee de vijfde Roemeense act in de Nederlandse hitlijsten, na Gheorghe Zamfir (#5 in 1979), Haiducii (#4 in 2004), Akcent (#4 in 2005) en Crush + Alexandra (#58 in 2006).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten