zondag 28 september 2008

Beschuit met muisjes voor James Morrison

James Morrison: You make it real (70)

De Megaman feliciteert James Morrison met zijn pasgeboren dochter! Op 10 september kwam Elsie ter wereld, de eersteling van James en zijn vriendin Gill. Daarnaast ziet ook het tweede album van James het levenslicht, ‘Songs for you, truths for me’. Vanaf deze week ligt het in de winkels. De eerste single van dat album loopt daar een weekje op vooruit.

‘You make it real’ is de zesde single voor James (die eigenlijk voluit James Morrison Catchpole heet, maar dat laatste stukje van zijn naam heeft geschrapt) en zijn vierde hit in Nederland. Het begon natuurlijk allemaal twee jaar geleden met een doorslaand succes voor zijn debuutsingle ‘You give me something’, die bij ons tot #3 wist te komen. Daarna liep het allemaal wat achteruit, met #18 voor ‘Wonderful world’ en #33 voor ‘The pieces don’t fit together’. De singles ‘Undiscovered’ en ‘One last chance’ (alleen als download uitgebracht) bereikten de Single Top 100 al helemaal niet meer.

Gelukkig gaat het weer de goede kant op met James nu er nieuw werk van hem in de winkels ligt. Op het nieuwe album kun je onder meer een duet vinden van Morrison met Nelly Furtado, ‘Broken strings’. Eerder nam James al een duet op met Jason Mraz, ‘Details in the fabric’. Dat duet is terug te vinden op Mraz’ album ‘We sing, we dance, we steal things’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten