maandag 1 september 2008

Borsato breekt eigen records met ‘Stop de tijd’ op #1

Marco Borsato: Stop de tijd (1) *** hoogste eersteweeks, eerste week op #1 ***

Kon niet missen! Een nieuwe single van Marco Borsato, dat bekent meteen een nieuwe #1-hit! Zijn zevenentwintigste hit levert hem zijn dertiende #1-notering op; het is zijn achtste charttopper in rij en zijn vijfde achtereen die bovenaan binnenkomt. Dertien keer op #1, dat is het hoogste aantal in het Mega-tijdperk (vanaf 1969). Alleen the Beatles scoorden in het verleden nog meer nummers één in Nederland, 23 in totaal. Acht #1-hits achter elkaar is een absoluut record (dat record had ie met eentje minder ook al in handen) en met vijf keer binnen op #1 passeert hij Jan Smit, en die deed dat niet eens vijf keer achter elkaar.

‘Stop de tijd’ is als single de opvolger van ‘Wit licht’, die weliswaar in april en mei twee weken op #1 stond, maar toch teleurstelde qua hitnotering. Het nummer stond slechts negen weken genoteerd en zakte nota bene in juni van 4 naar #27. Wat dat betreft verwachten we van ‘Stop de tijd’ wel wat meer, want dat is weer helemaal zoals we van Borsato gewend zijn, een gevoelige ballad, met een tekst van John Ewbank. Vanavond (1 september) is een deel van de clip te zien in 'RTL Boulevard'. Vanaf half 8 wordt de volledige clip vrijgegeven en is deze overal op het internet te zien.

‘Stop de tijd’ staat op het album ‘Wit licht’. Die plaat ligt later deze maand in de winkels: zo rond 19 september wordt ie bij de platenzaken verwacht. De platenmaatschappij verwacht daar zo'n 250.000 van uit te leveren. Ter vergelijking:
'Stilte in de storm' van Jan Smit is afgelopen weekend 160.000 keer uitgeleverd.

eentje teveel

Marco werkte in 2005 mee aan de #1-single ‘Als je iets kan doen’. Dat was echter geen Marco Borsato-hit, maar eentje van een heel collectief artiesten: Artiesten voor Azië. Deze #1-hit tellen we dan ook niet mee in het aantal #1-hits van Marco. Iets wat we in de Hitflits wel hadden gedaan, waardoor hij op veertien #1-hits kwam. Dat moet dus dertien zijn, die veertiende zal echter snel volgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten