zondag 14 september 2008

Dive kan niet zonder publiek

Dive: Relaxed fella (98)

Een optreden van Dive moet er voor zorgen dat je eens lekker uit je dak kunt gaan. En getuige de reacties op hun optredens, vooral op scholen, lukt hen dat al aardig. Het publiek werkt als een drijfveer voor Dive en inspiratie en garantie dat de muzikale bron productief blijft. Voor Dive is contact met het publiek dan ook van levensbelang. Dat publiek beloont Dive deze week met een notering van ‘Relaxed fella’ op #98.

Dive is Raymond Dreesen (Walker) en René Lenting (Whitehead). René, zanger, componist, toetsenist en producer, is als wereldreiziger (hij woonde in tropische landen al Curaçao, Iran, Zuid Afrika en Maleisië) met veel muziek in aanraking gekomen. Al op zijn dertiende begon René met het schrijven van liedjes, deed mee aan talentenjachten, en speelde in diverse cafés. Hij richtte de band 20 brothers op, die in 1993 ‘De grote prijs van Nederland’ wonnen. Het grote succes bleef echter uit. Een aantal jaren geleden begon hij samen met Raymond Dreesen, Dive. In 2005 maakten ze de leader voor de tv-serie ‘Meiden van de Wit’ en een jaar later die van ‘Big brother’. Daarnaast maakten ze muziek voor diverse commercials, onder andere voor KPN Telecom en TNT 2007.

Raymond was elf toen hij voor het eerst achter het drumstel kroop. Op zijn zestiende speelde hij in (jazz) bands. Hij verhuisde van Limburg naar Alkmaar, omdat daar de muziekscène meer mogelijkheden bood. Tevens volgde hij daar een opleiding aan het conservatorium.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten