zondag 7 september 2008

Grant & Forsyth opnieuw op de covertour

Grant & Forsyth: Love grows (where my Rosemary goes) (82)

Een prime liedje, dus waarom niet coveren, moet het echtpaar Dominic Grant en Julie Forsyth gedacht hebben. Het stel gaat al 34 jaar mee. In 1974 maakten ze deel uit van het Britse zestal Guys ‘n’ dolls. Omdat medegroepslid Martine Howard getrouwd is met de Nederlandse producer Gerard Stellaard en de groep vooral op het Europese vasteland succes blijkt te hebben, verhuizen de Guys ‘n’ dolls (dan inmiddels teruggebracht tot een kwartet) in 1980 naar Nederland. Als de groep in 1985 stopt, gaan Grant & Forsyth in Nederland als duo door.

Grant & Forsyth richten zich al snel op het countryrepertoire. Vooral op albumgebied hebben ze daar veel succes mee. Met hun albumreeks ‘Country lovesongs’ scoren ze keer op keer een hit. Bij de singles is ‘The sun ain’t gonna shine anymore/ Be my baby’ als sinds 1988 met een 17e plek hun hoogste notering. ‘Love grows (where my Rosemary goes’ is de veertiende notering voor Grant & Forsyth.

Het nummer is oorspronkelijk een hit van de Britse studiogroep Edison lighthouse. Bij ons bereikte het in 1970 de dertiende plek. In Engeland werd het legendarisch, omdat zanger Tony Burroughs tegelijkertijd ook in de hitparade stond met de studiogroepen Brotherhood of man en White plains en in het Britse tv-programma ‘Top of the pops’ drie keer moest optreden in één uitzending.

reünie

Dit jaar zijn Julie & Dominic weer herenigd met de andere vier Guys ’n dolls. Op 17 oktober geven ze met z’n zessen een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam, onder de naam ‘Guys n’ dolls re-united’. Dit concert is tevens de aftrap voor een groot aantal internationale optredens in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Een registratie van de concerten verschijnt later op dvd en cd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten