zondag 28 september 2008

Koos en Joke vieren feest

Koos Alberts: Samen vechten (96)

De carrière van Koos ‘Alberts’ Krommenhoek (Amsterdam, 3 februari 1947) is er eentje van ups en downs. De zwartste dag beleefde hij op 29 oktober 1987, toen hij achter het stuur van zijn auto in slaap viel. De auto vloog uit de bocht en Koos raakte zwaargewond. Sindsdien is zijn onderlichaam door een dwarslaesie verlamd, waardoor hij op een rolstoel is aangewezen. Ook is zijn stem aangetast. Maar Koos is mede door zijn vrouw Joke er weer boven opgekomen, treedt weer op en brengt cd’s uit.

feestje!

Dit jaar staat in het teken van zijn 25-jarig jubileum, met een documentaire + DVD ‘Vechten voor geluk’. En natuurlijk een nieuwe cd, ook getiteld ‘Vechten voor zijn geluk’, dat op 7 oktober wordt uitgebracht. Daarop ‘Samen vechten’, de opvolger van ‘Als je gaat, m’n lieveling’ uit 2003 toen hij 20 jaar in het vak zat. Hoger dan #91 kwam het nummer niet. Dan hopen we voor Koos dat ‘Samen vechten’, zijn 37ste notering, het beter doet. Het is tenslotte feest!

op eenzame hoogte

Voor een echte hit moeten we terug naar 1996, toen ‘De zomerzon’ de 25ste plaats bereikte. Maar echte hitgeschiedenis schreef Koos in 1984, toen hij de eerste Nederlandse artiest was die het lukte om gelijktijdig met drie platen in de top 10 te staan. Hij haalde er zelfs het Guinness book of records mee. Vier weken achtereen ging het om de volgende nummers, met de noteringen die gelijktijdig werden behaald:
- ‘Gisteren heeft zij mij verlaten’ : #7 – #8 – #8 – #8
- ‘Ik verscheurde je foto’ : #5 – #5 – #4 – #4
- ‘Waarom ben ik met kerst zo alleen’ : #4 – #3 – #3 – #3
Dit record is tot op de dag van vandaag nog steeds niet gebroken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten