zondag 14 september 2008

Marco Borsato terug aan de top

Gelukkig, het rijk van Borsato is nog niet ineengestort! Marco werd vorige week al meteen in de week na binnenkomst verdrongen van de toppositie, maar neemt deze week gelukkig opnieuw het roer in handen. Nick & Simon hebben het maar een weekje volgehouden bovenaan, dus Borsato laat zien dat hij nog altijd de populairste zanger van Nederland is: hij keert terug naar de top. ‘Stop de tijd’ is de 27e hit die terugklimt naar #1 sinds het begin van deze hitparade in 1969. Het is de tweede keer dat een #1-hit van Marco terugstijgt. De eerste keer was op 23 oktober 2004 met ‘Wat zou je doen’, zijn duet met Ali B. Dat nummer was op 1 oktober gezakt van de eerste naar de tweede plaats. Maar na drie weken heroverde het duo de eerste plaats op ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes. ‘Wat zou je doen’ stond nog twee weken op de eerste plaats.

dankzij de download

‘Stop de tijd’ doet dat zelfs bijzonder overtuigend: de single verkoopt maar liefst twee keer zoveel exemplaren als de nummer 2, ‘Sweet about me’ van Gabriella Cilmi. Gabriella stond ook al eens op #1, was al weggezakt naar 3, maar klimt deze week naar #2 terug. Marco boekt deze winst dankzij de download van ‘Stop de tijd’, want fysiek gezien staan Nick & Simon nog steeds op de eerste plaats van de Single Top 100 met ‘Hoe lang’.

sstt! geheim

Deze week komen op Radio 2 alle tracks van zijn album ‘Wit licht’ langs. De zender heeft de primeur van zijn album. Tevens organiseert Radio 2 een geheim concert in november. Voor meer informatie ga naar geheim concert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten