dinsdag 23 september 2008

September is jarig in september

September: Until I die (100)

Petra Marklund, zo heet ze eigenlijk, maar omdat ze in september is geboren (op 12 september 1984 in Stockholm om precies te zijn) noemt ze zich September. Ze begon als zangeres in een rockband, maar schakelde al gauw, op haar achttiende, over op dance en scoorde in 2003 in Zweden haar debuuthit met ´La la la (never give it up)´. Bij ons brak ze pas eind vorig jaar door, maar toen was het wel meteen goed raak, met een top 10-hit voor ´Cry for you´. Die hit, en ook deze nieuwe, ´Until I die´, zijn afkomstig van Petra´s derde album, ´Dancing shoes´.

´Until I die´ stond vorig jaar november al in Zweden in de hitparade genoteerd. Dat ging aanvankelijk erg goed, met een vijfde plaats als positie van binnenkomst. De week daarop was de pret echter al weer voorbij, toen ´Until I die´ viel van 5 naar #52...

September is niet de eerste maand die als actnaam voorkomt. Andere maanden die al aan bod zijn geweest, zijn bijvoorbeeld verwerkt in artiestennamen als Little Peggy March, April Stevens, Brian May, June Carter, August 75 en the Decemberists.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten