zondag 5 oktober 2008

Bert ter Brugge: snelste stijger aller tijden!

Bert ter Brugge: Rood hart (5)

Een man van uitersten, die Bert ter Brugge! Vorige week zakte zijn single ‘Rood hart’ nog van 15 naar #97, een verlies van 82 plaatsen. Dat maakte Bert ter Brugge tot de een na hardste zakker aller tijden; alleen Yael Naim ging nog harder achteruit: op 17 mei van dit jaar van 12 naar #99.

dubbele aanhang

Zijn download is dus uitgewerkt, maar inmiddels zijn we een week verder en ligt de single van Bert in de winkels. Met het bewijs van de download konden de FC Twente aanhangers de cd-single voor € 2,25 kopen, waarmee de verkoop dus twee keer meetelt voor de Single Top 100. De koper krijgt daarvoor dan wel een luxe uitgevoerde cd-single met het optreden dat Bert ter Brugge gaf op 13 september bij de eerste wedstrijd in ‘De Grolsch veste Enschede’, het verbouwde stadion van FC Twente. Daarnaast staat er een reportage op van de uitbreiding en de making of de clip. En dat wil toch elke FC Twente aanhanger!

snelste stijger

‘Rood hart’ klimt in één knal terug naar #5, stijgt dus 92 plekken en is ineens de snelste stijger aller tijden! Recordhouder tot nu toe was de groep Westlife, die op 5 mei 2001 van 91 naar #2 steeg; ‘slechts’ 89 plaatsen winst dus. (We moeten er wel eerlijk bij zeggen: op 13 september 1997 kwam ‘Something about the way you look tonight’ van Elton John binnen op #94. Een week later lag een nieuwe uitgave van het nummer in de winkels, met als tweede track de prinses Diana-tribute ‘Candle in the wind’. Nu was er dus sprake van een dubbele A-track. Dus zou je ‘Something about the way you look tonight’ kunnen beschouwen als een stijging van 94 naar #1 = 93 plaatsen winst, 4 meer als Westlife in 2001. De Megaman ziet het echter als een nieuwe uitgave en dus een binnenkomst op #1, temeer daar de volledige belangstelling uitging naar ‘Candle in the wind’.)

Kijk hier nog eens naar de ode van Bert aan FC Twente.
En kijk hier naar het origineel van Rod Stewart, ‘You’re in my heart’.

1 opmerking:

  1. Hoezo valse concurrentie. Wanneer stopt dit soort nonsens?

    BeantwoordenVerwijderen