vrijdag 24 oktober 2008

Hitflits: Frans & Marianne blijven Ilse voor

Als de week langer was geweest, dan had ‘Incredible’ van Ilse DeLange misschien wel op #1 gestaan. Nu moet Ilse genoegen nemen met een tweede plaats, met een verschil van 15% op ‘Frans & Marianne’ van Frans Bauer & Marianne Weber. Na de #1-single ‘Als ik met jou op wolken zweef’ zijn ze er ook ingeslaagd om met hun album op #1 te komen. Na 'Frans Bauer & Marianne Weber' in 1997, is het de tweede keer dat ze samen een #1-album scoren.

Daaronder op #3, komt ‘Black ice’ van AC/DC binnen. Het is het meest succesvolle album in hun carrière en het eerste album in acht jaar sinds ‘Stiff upper lip’ dat in 2000 tot #36 kwam. Ondanks de concertreeks afgelopen week in het Gelredome zakt ‘Wit licht’ van Marco Borsato van de eerste naar de vierde plaats. Het album is inmiddels 3x platina, maar verkoopt deze week bijna 2x minder dan de #1 van Frans & Marianne.

Maar dan zijn we er nog niet wat de binnenkomers in de top 10 betreft. Want op #6 knalt ‘Hart en ziel’ van Danny de Munk binnen en een plaatsje lager staat ‘Evolver’ van John Legend. Zoals gemeld in de midweek, halen de Kaiser chiefs, ondanks een actieweek op 3FM, de top 10 niet. ‘Off with their hands’, geproduceerd door Mark Ronson, staat op een zestiende plek.

De Single Top 100 heeft ook een nieuwe lijstaanvoerder: the Guru Josh project met ‘Infinity 2008’, een remix van de hitversie uit 1990 dat tot #3 kwam. Opnieuw gestegen naar #2 is ‘Sweet about me’ van Gabriella Cilmi, met een verschil van slechts 6% op de nieuwe #1. De oude #1, ‘Ik hou d’r zo van’ van Gerard Joling vinden we met een verschil van 15% op ‘Infinity 2008’ op de derde plek. Grootste tegenvaller is wel ‘Show me love 2008’ van Robin S. dat vorige week net niet de eerste plaats haalde, en deze week naar #6 zakt, waarmee de kans op een #1-hit definitief lijkt verkeken. Het nummer zakt in de Download Top 50 van de eerste naar de negende plek.

Nieuw in de top 10 zijn: Robert Abigial met ‘Mojito song’ (van 15 naar #4 in de dertiende week), Danny de Munk met ‘Het levende bewijs’ (van 19 naar #9) en ‘Do for love’ van Sabrina Starke (van 59 naar #10). Dankzij het uitkomen van het nieuwe album ‘Incredible’ van Ilse DeLange, klimt haar single ‘So incredible’ van 40 naar #14. Ook Miss Montreal profiteert van haar download (nieuw op #16); ‘Just a flirt’ stijgt in de Single Top 100 van 84 naar #22 en is de komende week de 3FM Megahit. Grootste zakker vanuit de top 10 is ‘Schatje, mag ik je foto?’ van de Gebroeders Ko. Vorige week gingen de twee broers van 24 naar #10, deze week gaat het de andere kant op: van 10 naar #35. Wat zullen we daar nog van zeggen?

Voorgaande acts profiteren vooral van de download. Vanwege het gemis daaraan scoren zowel Jannes als Kane teleurstellend. ‘Als jij maar bij me bent’ van Jannes is de hoogste van tien binnenkomers, en komt binnen op #16. Terwijl ‘It’s London calling’ van Kane slechts binnenkomt op #25. Andere binnenkomers zijn er onder meer van Booty luv’ met ‘Dance dance’ (op #54) en Truus Trut en de Terlenka’s met ‘Stil en verlaten’ (op #57). Twinzz is terug, nu met ‘Wat denk je zelf’ (op #57) en ook Scooter probeert het opnieuw, nu met ‘Whatever you want’ van en met Status quo (op #91).

Voor de tweede keer bereikt een remix van een nummer de eerste plaats: ‘Infinity 2008’ van the Guru Josh project, waarop de originele uitvoerende ook meedoet. Aanstaande maandag zullen we in een nieuwe Megaman een overzicht presenteren van alle nummers die ook de eerste plaats haalden, waarbij de act van het origineel meedoet. En natuurlijk lees je daarin de feiten van alle binnenkomers in de Single en Album Top 100.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten