vrijdag 17 oktober 2008

Hitflits: Gerard houdt net stand, Marco ruim terug op #1

Met een verschil van 3% blijft ‘Ik hou d’r zo van’ van Gerard Joling op de eerste plaats staan van de nieuwe Single Top 100. En dus moet ‘Show me love 2008’ van Robin S. (voorlopig) genoegen nemen met een tweede plek. Het nummer heeft al wel de eerste plaats van de Download Top 50 bereikt, waardoor ‘Infinity 2008’ van the Guru Josh project de toppositie kwijt is.

Nieuw in de top 10 zijn Nikki met ‘Bring me down’ (stijgt van 17 naar #7), Gebroeders Ko met ‘Schatje, mag ik je foto?’ (van 24 naar #10) en terug bij de bovenste tien is Jason Mraz met ‘I’m your’s’ (van 18 naar #9). Grootste zakker uit de top 10 is ‘Oktober’ van Bløf, dat duikelt van 8 naar #22.

Dankzij de concertreeks ‘Wit licht’ stijgt ‘Stop de tijd’ van Marco Borsato van 22 naar #14. Andere vermeldingwaardige stijgers zijn ‘Mojito song’ van Robert Abigail (van 30 naar #15), ‘Shy guy’ van Candice feat. Nicole Tyler (van 49 naar #16), ‘Het levende bewijs’ van Danny de Munk (van 34 naar #19), ‘Boyz and girlz’ van Djumbo (van 32 naar #21) en Jean Claude Ades met ‘I begin to wonder 2008’ (van 74 naar #44).

In Amerika maakt ze deze week de grootste sprong ooit naar #1 (vanaf #96), wat haar daar de tweede #1-hit oplevert. Bij ons is ‘Womanizer’ van Britney Spears al wel de hoogste binnenkomer op #52. Daaronder op #53 komt ‘Take back to the city’ van Snow patrol binnen. En op #61 zien we ‘Miles away’, de derde hitsingle van het album ‘Hard candy’ van Madonna.

Andere binnenkomers zijn er van Alain Clark met ‘Fell in love’ (op #79) en Miss Montreal (=Sanne Hans, het meisje van de kaasreclame) met ‘Just a flirt’ (op #84). Nina Kinert is met ‘Beast’ , de 3FM Megahit van de afgelopen week, de hekkensluiter op #100.


Zowel in de Single Top 100 als in de Album Top 100 hield ‘Oktober’ van Bløf het maar 1 week vol. De nieuwe #1 is een oude: ‘Wit licht’ van Marco Borsato, met een overwicht van 20% op de #2.

Van de negen binnenkomers komen er drie binnen in de top 5. ‘Perfect symmetry’ van Keane op #3, ‘De kamers van mijn hart’ van 3j’s op #4 en ‘Tchaikovsky’ van Janine Jansen op #5. De Buena vista social club gaf een optreden in Carnegie Hall en komt daarmee binnen op #35. Het is oktober en dus is er traditiegetrouw een Kinderen voor kinderen album. De negenentwintigste editie inmiddels, getiteld ‘Buiten spelen’, en binnen op #40. Ook nieuw werk is er van Lucinda Williams (‘Little honey’ op #57) en Fréderique Spigt (‘Vreemd’ op #71). De debutanten zijn deze week Cristerian monks of Stift Heiligenkreuz met ‘ Chant – music for paradise’ op #93 en Suicide season met ‘Bring me the horizon’ op #99.

Maandag zijn we weer van de partij met alle feiten achter de hits in de Single en Album Top 100 in een nieuwe Megaman.

5 opmerkingen:

  1. Tja megaman, er blijkt weer flink te zijn gemanipuleerd deze week. Wanneer komt daar eens een einde aan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Anoniem, ja deze week is het wel weer heel erg en erg opvallend ook!
    Maar dat er een eind aan zal komen is een illusie.

    "Megaman" ik verheug me wederom op je verslag a.s. maandag.

    vriendelijke groet,
    thom visser

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach, zolang platenmaatschappijen als Berk hun eigen releases aanbieden via eigen sites en eigen platenzaken, zit het wel goed met de noteringen in de hitlijsten. Of liever gezegd, de top 10. Wat een fakegedoe haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. de top 100 dus, top 10 is net een stap te ver, sorry voor het tikfoutje!

    BeantwoordenVerwijderen