zondag 26 oktober 2008

Truus Trut laat de andere kant van Flair zien

Truus Tut & de Terlenka’s: Stil en verlaten (57)

Truus Trut leeft met haar vijf broers Theo Jr., Tinus, Teun, Ted en Tom op een afgelegen boerderij op de Veluwe waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Ze houden vooral van Nederlandstalige muziek, zoals Frans Bauer, Andre Hazes, Ronnie Tober, Corry Konings en Koos Alberts. Althans, dat wil de biografie van Truus Tut & de Terlenka’s ons laten weten. Nu het echte verhaal.

De zes leden van Truus Trut & de Terlenka’s zijn niet anders dan de leden van de feestgroep Flair uit Noord-Holland. Onder die naam boekten ze acht hits met als grootste ‘AJAX is kampioen’, samen met Danny Lukassen ism de AJAX supportersclub (#3 in 1995). Hun eerste eigen hit was datzelfde jaar met ‘Oh middernacht’ (#14). De leden zijn Hester van der Vliet, Leo van der Fluit, Jan de Lange, John Dekker, Peter Smit en Kees Klaassen.

twee gezichten

Maar doordat ze veel verzoeken kregen voor Nederlands volksrepertoire en dat niet echt bij Flair vonden passen, startten ze in 2002 na de dag van het Hollandse lied, Truus Trut & de Terlenka’s. Eigenlijk ontstaan als grap na een melige repetitieavond van Flair. En ze hebben succes, met de (grote) Nederlandstalige hits van weleer. Aangezien die liedjes vrij kort waren, kunnen ze er op een avond wel 45 nummers brengen. ‘Stil en verlaten’, ook op JoeTjoep, is niets minder dan een aaneenrijging van titels van (grote) Nederlandstalige hits van weleer. Wat te denken van:

- Aan het strand stil en verlaten (de Havenzangers)
- Jantje zag eens pruimen hangen
- Als het gras twee kontjes hoog is (Hydra)
- Zie de maan schijnt door de bomen
- Daar bij ons in de Jordaan (Johnny Jordaan)
- Ik heb mijn wagen volgeladen (Henk Wijngaard)
- Kom van dat dak af (Peter Koelewijn)
- Maar vanavond heb ik hoofdpijn (Hanny)
- Hoeperdepoep zat op de stoep
enz. enz.
Overigens bestaat Flair nog steeds. En komt het wel eens voor dat Hester op één avond zowel zangeres is van Flair als van Truus Trut & de Terlenka’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten