dinsdag 4 november 2008

Don Diablo besteed bijna alles uit

Don Diablo: Life is a festival (82)

Zijn leven speelt zich voornamelijk ‘s nachts af. Het avondeten gebruikt hij rond middernacht. Nee we hebben het niet over iemand in ploegendienst, maar over Don Pepijn Schipper (Coevorden, 1 januari 1980), oftewel Don Diablo. Don komt van de adoratie van zijn vader voor Don van Vliet (Captain Beefheart). Diablo komt naar aanleiding van een documentaire over elektronische muziek uit computers, wat beschouwd werd als iets duivels en in het Spaans is dat Diablo.

Omdat Don, zoals zoveel artiesten, niet goed is in het regelen van de zaken, heeft hij eerder dit jaar een zogenaamde 360-deal met Sony BMG Benelux gesloten. Deze deal houdt in dat deze platenmaatschappij zo’n beetje alles voor hem verzorgt: merchandising, sponsoring, cd verkoop en live optredens. Don kan zich nu volledig op zijn muziek storten. Vorig jaar trad hij meer dan 270 keer op!Hij behoudt dan ook alle artistieke vrijheid; ze bemoeien zich dus niet met de inhoud van zijn platen.

Don: “De platenmaatschappijen over heel de wereld denken te traditioneel. Een plaat opnemen en zorgen dat hij in de winkels komt kan ik zelf ook wel. Ik wil de traditionele regels in de industrie doorbreken. Als ik een vette song heb gemaakt wil ik die meteen uitbrengen met een videoclip erbij en niet wachten tot na de release van een album.” ‘Life is a festival’ is inmiddels de elfde hitsingle en afkomstig van het gelijknamige album dat binnenkomt op #37 in de Album Top 100 (zie de albumsnippers).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten